Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 8 juli 2016 om 13:39 uur. 

1x piep, 2x piep, 3x piep

DEN HAAG - In de nieuwe stadstram van HTM is een ander type OV-chipkaartlezer geplaatst welke als eerste in Nederland geschikt is voor bijvoorbeeld het betalen met een bankpas.Met name bij de start van de nieuwe tram op lijn 2 ontving HTM signalen over de moeite die sommige reizigers hebben met de nieuwe OV-chipkaartlezers in vergelijking met die in de andere trams. Sommige reizigers geven aan dat het apparaat traag werkt, anders werkt dan men gewend is, dat het geluid (piepje) anders is en dat de plek waar de OV-chipkaart gehouden moet worden minder opvalt. Er worden ook complimenten gegeven voor het grotere informatiescherm, dat men beter leesbaar vindt.

In december 2015 is zowel het geluid als de tekstgrootte op de kaartlezers aangepast. Bij de nieuwe OV-chipkaartlezers is bij een juiste in- of uitcheck een groene vink in het beeldscherm te zien en een rood kruis bij een fout. Het in- en uitchecken met de nieuwe apparaten duurt echter een seconde langer dan bij de bestaande OV-chipkaartlezers. Reizigers moeten hun OV-chipkaart dichter bij het apparaat houden vanwege de nieuwste beveiligingssoftware die in de chiplezers aanwezig is. Deze is nodig om dit najaar een proef te kunnen doen met het betalen met een bankpas. Dat vergt extra eisen aan de betrouwbaarheid van de apparatuur.

HTM heeft toegezegd de reizigerservaringen met de nieuwe stadstram te zullen onderzoeken en daar waar dat nodig en mogelijk is verbeteringen aan te zullen brengen. Zowel het geluid als de tekstgrootte op de OV-chipkaartlezers zijn al aangepast. Het soort geluid en de piepjes voldoen aan een landelijke standaard: 1x piep betekent dat de incheck goed is gegaan, 2x piep betekent dat de uitcheck goed is gegaan, 3x piep betekent dat er iets fout is gegaan bij de in- of de uitcheck.

Bron: Antwoord Haags college van B&W op vragen van de Partij voor de Dieren
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 15 DECEMBER 2017

 - Rover-Den Haag wil bus 25 naar Centraal Station - 11 reacties

 - Partij voor de Dieren wil vervuilende scooters weren uit de stad - 1 reactieGelezen: 1701 keer.