Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 16 juli 2016 om 12:42 uur. 

Den Haag breidt capaciteit P + R locaties uit

DEN HAAG - De gemeente Den Haag realiseert 1.200 extra P + R parkeerplaatsen. Zo wordt er een nieuwe parkeergarage (+ 400) gebouwd bij het Forepark. Verder komen er in de parkeergarage New Babylon (bij Den Haag Centraal) in de weekends 800 extra parkeerplaatsen beschikbaar voor strandbezoekers.Verder wordt geinvesteerd in de kwaliteit van de bestaande parkeerplaatsen in Mariahoeve en bij de Uithof. De P + R locaties in de regio krijgen er naar verwachting ongeveer in totaal duizend extra plekken bij.

P + R staat voor Park en Ride: men parkeert voor een laag tarief aan de rand van de stad, om verder te reizen naar het centrum of het strand met het openbaar vervoer.

‘Den Haag wil een duurzame en gezonde stad zijn, die tegelijkertijd goed bereikbaar is, ` aldus wethouder Tom de Bruijn (Verkeer). ‘Om die reden investeren we in extra in P + R. Het vermindert de files, bevordert de bereikbaarheid van stad en strand en zorgt voor de groei van het aantal reizigers in de tram.`

De huidige P + R capaciteit in de Haagse regio ligt nu op ongeveer 3000 plaatsen (Hoornwijck, Forepark, De Uithof, Station Laan van NOI, Station Ypenburg en t Schouw bij Leiden). In de Haagse Nota Mobiliteit is vastgelegd dat het aantal P + R parkeerplaatsen in 2020 moet liggen op 5000 en in 2030 zelfs op 10.000.

De gemeente richt zich bij het concept Park + Ride vooral op toeristen die met de auto naar Den Haag komen. Maar ook werknemers die het Beatrixkwartier en de binnenstad als bestemming hebben, maken er steeds vaker gebruik van.

Park + Bike
Omdat Den Haag een fietsstad bij uitstek is en veel bestemmingen in de stad zich goed lenen voor een ritje op de fiets wil de gemeente ook investeren in Park + Bike. Dat betekent dat men op de parkeerplaats verder kan op de fiets in plaats van met het openbaar vervoer. De gemeente schrijft een prijsvraag uit om ondernemers uit te dagen een goed plan te bedenken. Daarmee krijgen marktpartijen de ruimte om Park + Bike tot een succes te maken.

Bezoekers van Den Haag kunnen naar verwachting in de loop van 2017 gebruik maken van de nieuwe parkeerplekken op de P + R locaties.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 12 reactiesGelezen: 1684 keer.