Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 2 augustus 2016 om 16:19 uur. 

50PLUS Zuid-Holland wil einde filedrama verkeersader N44

DEN HAAG - 50PLUS-Statenlid en fractievoorzitter Willem Bakx wil zo snel mogelijk een einde aan het dagelijkse verkeersdrama op één van de belangrijkste wegen van en naar Den Haag; de autoweg N44 die zorgt voor de verbinding richting Leiden via de snelweg A44.Het verkeer staat hier iedere dag in de ochtend- en avondspits muurvast. Dit zorgt voor een slechte bereikbaarheid van het centrum van Den Haag. Willem Bakx: "Het is iedere dag weer tanden knarsen op dit traject. Door de vele verkeerslichten is de Rijksstraatweg een heuse lijdensweg voor diegene die wil opschieten. Bovendien is fileleed naast irritant ook nog eens een vreselijke kostenpost voor de Nederlandse economie en slecht voor het milieu".

Laat de provincie hét voortouw nemen
50PLUS Zuid-Holland wil dat de provincie het voortouw neemt bij het upgraden van deze verkeersader. "Wij zien graag dat de N44 tussen Den Haag en Wassenaar deels wordt ondertunneld, waarbij deze belangrijke toegangsweg verkeerslichtvrij wordt en wordt omgetoverd tot een snelle toegangsweg waarbij de maximum snelheid ook kan worden verhoogd."

50PLUS Zuid-Holland snapt dat het upgraden van de N44 kostbaar is en pleit daarom voor het realiseren van een spaarpot die naar evenredigheid wordt gevuld vanuit de belanghebbende gemeenten Den Haag en Wassenaar, de Metropoolregio, het Rijk en de provincie Zuid-Holland.

"Er zijn vanuit de Haagse gemeenteraad ook geluiden die oproepen tot het upgraden van de N44. Zo diende de lokale partij Groep de Mos onlangs nog een motie in die opriep tot een actieve lobby richting de provincie en het Rijk om de doorstroming van het verkeer op de N44 te verbeteren. Wij als 50PLUS vinden dat de provincie het voortouw moet nemen bij de ontwikkeling van belangrijke verkeersaders in onze regio en sporen Gedeputeerde Staten daartoe aan".
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 15 DECEMBER 2017

 - Rover-Den Haag wil bus 25 naar Centraal Station - 11 reacties

 - Partij voor de Dieren wil vervuilende scooters weren uit de stad - 1 reactieGelezen: 1298 keer.