Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-12-2017, 13:59 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 4 augustus 2016 om 12:29 uur. 

50% energiebesparing door ledverlichting op stations

UTRECHT - ProRail gaat een groot deel van de verlichting op stations verbeteren. In 2020 is alle verouderde verlichting vervangen door ledverlichting. Daarmee bespaart Prorail gemiddeld 50% energie en wordt de kwaliteit van het licht sterk verbeterd.Gedimd licht
Verlichting op de perrons is goed voor zeven procent van het energieverbruik van ProRail. De komende jaren brengt Prorail op alle stations ledverlichting aan en legt waar mogelijk een slim systeem aan dat de verlichting dimt als er geen reizigers zijn. In totaal gaat het om het vervangen van 100.359 armaturen op bijna 400 stations. Naast armaturen en dimmers gaat het om het aanpassen van masten, abri’s, en bekabeling. Dit zorgt voor een flinke energiebesparing en minder lichtoverlast voor de omgeving en de natuur. ProRail heeft hiervoor 50 miljoen euro gereserveerd. Dit bedrag wordt terugverdiend door een besparing op energieverbruik en onderhoudskosten.

Toegankelijkheid
Naast de flink besparen op de energierekening, wordt de toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking door de nieuwe ledverlichting vergroot en draagt het daarmee bij aan beter zelfstandig reizen.

Stations aan led
Inmiddels brandt de ledverlichting op de stations van Hardenberg, Voorschoten, Zoetermeer, Den Helder, Ruurlo, Lochem, Dieren en Lichtenvoorde. Voor de tweede helft van 2016 staan de stations van Harlingen, Franker, Raalte, Nijmegen Dukenburg, Bedum, Appingedam, Grou en Mantgum op de planning.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 17 DECEMBER 2017

 - Feest in Amsterdam-Zuidoost om behoud van Metrolijn 53

 - Schaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 7 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 4 reactiesGelezen: 1233 keer.