Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 5 augustus 2016 om 12:09 uur. 

Scheveningse spoorlijn “keert terug”

DEN HAAG - Voor het eerst sinds 1953 gaat NS weer naar Scheveningen rijden. Deze zomer wordt het druk op het Scheveningse strand, vanwege de Olympic Experience. Om de vele sportfans naar deze bestemming te brengen, besluit NS Station Scheveningen Kurhaus tijdelijk nieuw leven in te blazen.Vanaf hier rijdt NS met speciaal materieel geheel spoorboekloos via station Haven Strand naar station Olympic Experience. De “treinverbinding” is 1,7 kilometer lang. De reistijd bedraagt ongeveer 10 minuten.

Over de Olympic Experience
Op de Olympic Experience kunnen bezoekers op levensgrote schermen live wedstrijden kijken en TeamNL aanmoedigen. Samen met maar liefst 28 sportbonden worden op het terrein van 40.000 m2 activiteiten georganiseerd waar jong en oud zelf uiteenlopende sporten kunnen beoefenen. Winnaars van Olympische medailles bij vorige Spelen komen langs en elke dag is er volop entertainment met onder andere liveoptredens van grote Nederlandse artiesten. Deze thuisbasis van TeamNL is geopend van 6 tot en met 21 augustus op het sportstrand bij de Scheveningse haven. Op www.spoordeelwinkel.nl zijn voor €23 tickets, inclusief trein- en tramticket verkrijgbaar.

NS Kidsclub
Midden op het terrein van de Olympic Experience staan NS en de AtletiekUnie met de NS Kidsclub. Op verschillende atletiekspellen kunnen kinderen laten zien wat zij in hun mars hebben. Zo kun je er sprinten op een atletiekbaan, verspringen in het zand, speerwerpen in een kooi en rennen in een levensgroot loop-rad. In samenwerking met de AtletiekUnie en ambassadrice Dafne Schippers wil NS kinderen zo op een speelse manier kennis laten maken met bewegen en sporten.


archieffoto

HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 12 reactiesGelezen: 3209 keer.