Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 7 augustus 2016 om 17:03 uur. 

Vanaf 22 augustus rijdt tram 9 niet verder dan halte Madurodam

DEN HAAG - Eind augustus 2016 start de rest van de werkzaamheden aan tramlijn 9: het deel tussen de Cremerweg en de Nieuwe Duinweg. Gelijktijdig gaat er ook gewerkt worden op het Circusplein en de Gevers Deynootweg tot en met het Zwarte Pad. Het werk duurt naar verwachting tot eind februari 2017. Het is vóór het badseizoen van 2017 klaar.Deze werkzaamheden zijn nodig voor de nieuwe trams die op lijn 9 gaan rijden. De tramsporen worden vervangen. Het werk wordt gecombineerd met het project ‘De Kust Gezond’. In dit plan wordt onder meer de buitenruimte van Scheveningen Bad flink opgeknapt. Door de werkzaamheden te combineren zijn de kosten lager en is er minder overlast.

Wat gaat er precies gebeuren?
Tussen de Cremerweg en de Nieuwe Duinweg wordt het tramspoor vervangen. Tegelijkertijd met het werk aan de tramsporen krijgen vooral de stoepen nieuwe bestrating. En waar mogelijk wordt er groen aangeplant, namelijk op het Circusplein en langs de Gevers Deynootweg. Er komt groen dat tegen het klimaat aan zee kan. Het Zwarte Pad krijgt een duintje met beplanting. Op de Nieuwe Parklaan worden in het aanstaande plantseizoen de resterende bomen geplant.

Omleidingen
Tijdens het werk aan de Nieuwe Parklaan en het Zwarte Pad kan het verkeer gewoon blijven rijden. Wel heeft het verkeer te maken met omleidingen en kan het enige hinder ervaren. Per fase gelden er andere verkeersmaatregelen.

Faseringen en verkeersmaatregelen
22 augustus – 11 september
De Nieuwe Parklaan richting centrum is afgesloten voor doorgaand verkeer; de andere kant op, stad richting strand is wel toegankelijk. Autoverkeer richting het centrum wordt omgeleid via de Badhuisweg.

Vanaf 22 augustus tot en met half december 2016 rijdt tram 9 niet vanaf halte Madurodam. Bus 69 rijdt een alternatieve route naar het eindpunt, Zwarte Pad. Ook worden er tijdelijke bushaltes aangelegd.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 15 DECEMBER 2017

 - Rover-Den Haag wil bus 25 naar Centraal Station - 11 reacties

 - Partij voor de Dieren wil vervuilende scooters weren uit de stad - 1 reactieGelezen: 2817 keer.