Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2017, 20:39 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 9 augustus 2016 om 12:54 uur. 

Zorgen over bereikbaarheid ambulancedienst

LEIDSCHENDAM-VOORBURG - Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg (GBLV) maakt zich zorgen over de bereikbaarheid van de ambulancedienst. Het onderzoek ‘Dossier Spoedzorg’ van KRO/NCRV/DeMonitor stelt dat de ambulancedienst is overbelast. Ook in de regio Haaglanden, zo blijkt uit lokale reacties.


archieffoto

De fractie van GBLV heeft kennis genomen van het artikel in het Voorburgs Dagblad betreffende het Rapport: ‘Zorgwekkende trend ambulancevervoer’. De fractie heeft de bron van het artikel -KRO/NCRV/DeMonitor- geraadpleegd en constateert dat dit onderzoek ‘Dossier Spoedzorg’ genaamd, zich richt op de provincies Noord Holland en Flevoland. Reacties uit de regio Haaglanden van medewerkers van de ambulancedienst Haaglanden en een huisarts uit Leidschendam-Voorburg stellen dat er ook in Haaglanden sprake is van overbelasting van het ambulancevervoer. Dit ten gevolge van de centralisatie van de Spoedeisende Hulp (SEH’s) in de regio. Het gevolg is een overbelasting van het ambulancevervoer met als gevolg langere wachttijden dan de gestelde norm van 15 minuten. De fractie van GBLV heeft grote zorgen over deze mogelijke feiten en vraagt zich af wat de consequenties zijn voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg.

Naar aanleiding daarvan heeft de fractie schriftelijke vragen gesteld aan het college. Freek Steutel, raadslid GBLV: “De lokale reacties op het ‘Dossier Spoedzorg’ van KRO/NCRV/DeMonitor zijn voor de fractie van GBLV aanleiding om schriftelijke vragen aan het college te stellen. We willen weten of het college op de hoogte is van het dossier en de lokale reacties. Verder willen wij weten wat het college gaat ondernemen aan de veronderstelde situatie. En last but not least de vraag of de komst van een 24 uurs huisartsenpraktijk in Leidschendam-Voorburg mogelijk een positief effect heeft op de eventuele overbelasting van de ambulancezorg na sluiting van de SEH Antoniushove. Acute zorg is een grondrecht, ook voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg.”
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 10 DECEMBER 2017

 - Geen Tourist Tram in de kerstvakantie - 2 reacties

 - Scooterrijder botst tegen zijkant van tram 17 (5043) - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 9 DECEMBER 2017

 - Proef met Nachtbus tussen Zoetermeer en Leiden - 1 reactie

 - Rijk en regio pakken door op verbetering bereikbaarheid Zuidelijke Randstad - 5 reactiesGelezen: 1456 keer.