Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 22-1-2018, 20:52 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 9 augustus 2016 om 12:55 uur. 

Protest tegen Hop-On Hop-Off bussen Amsterdam

AMSTERDAM - De SP Amsterdam wil dat de gemeente meer duidelijkheid geeft over de Hop-On Hop-Off bussen die dagelijks door de binnenstad denderen. Die bussen zijn erg groot en maken veel lawaai, ze verspreiden een vieze walm en zorgen voor gevaarlijke situaties in het verkeer.SP-raadslid Tiers Bakker: ‘Bewoners zijn het spuugzat. Elke vijftien minuten zo’n ronkend gevaarte voor je neus is geen pretje. Waarom kiest de gemeente niet voor het structureel laten rijden van cirkeltram 20 van het GVB? Die is schoner, stiller en veiliger.’

In mei 2015 gaf de Stadsregio Amsterdam toestemming aan exploitant Amsterdam Sightseeing B.V. om tot in 2019 met de Hop-On Hop-Off bussen te rijden. Tiers Bakker: ‘Het is niet bekend of de gemeenteraad daar wel inspraak bij heeft gehad. Dat is natuurlijk een rare zaak. Zeker is dat de bewoners niets is gevraagd.’ Om deze kwestie op te helderen heeft de SP schriftelijke vragen gesteld.

Wrang is dat provincie Noord-Holland en de Stadsregio Amsterdam onlangs de reguliere busdienst lijn 82 van de Elandsgracht naar IJmuiden hebben ingekort tot station Sloterdijk omdat ‘de bussen de stad uit moeten’.

Bijkomend voordeel van een GVB cirkeltram voor toeristen is dat de opbrengsten daarvan naar de gemeente gaan en niet verdwijnen in de zakken van een slimme ondernemer.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 1 reactie

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 21 JANUARI 2018

 - AD: Nachtmetro stoort Spijkenissers in hun slaapGelezen: 1676 keer.