Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 19 augustus 2016 om 11:07 uur, bron: denhaag.com

Kom naar Historisch Festival Scheveningen met historische tram

DEN HAAG - Historisch Festival Scheveningen neemt je mee door de geschiedenis van het oude Scheveningse vissersdorp met een aantal bekende en minder bekende historische taferelen (`tableaux vivants`), oude klederdracht, muzikale optredens en leuke kinderactiviteiten.


Vanaf 12:30 uur kunt u van Scheveningen over de route van lijn 1 met de oudste open electrische tram van Nederland -de HTM 2 uit 1903- meerijden naar het Kerkplein/Grote Kerk/Riviervischmarkt en terug. U kunt onderweg op verzoek op elke tramhalte in- en uitstappen.

Vertrektijden Scheveningen Noorderstrand; ± 13:30u, 14:30u, 15:30u,16:30u en 17:30u.
Vertrektijden Grote kerk bij benadering rond het hele uur; ± 13u, 14u, 15u, 16u, 17u, en 18u.

Vanaf 15:30 uur neemt de iets grotere, oudste rijdende Blauwe Tram -NZH A106 uit 1911- het in Scheveningen over van de HTM 2 tot 18:30 uur.


De Keizerstraat en de straatjes er omheen krijgen tijdens het Historisch Festival Scheveningen een prominente rol als openluchttheater. Het evenement is als een wandeling door de tijd, van de 18e eeuw tot en met 1980. Geen droge geschiedenislessen, maar historie waar je bij betrokken wordt.

De Keizerstraat is de oudste en meest historische winkelstraat van Scheveningen. De voormalige visserswoningen in en om deze knusse straat zorgen voor veel gezelligheid. Tijdens het winkelen in de Keizerstraat en omliggende straten proef je de sfeer van het vroegere vissersdorp nog. Helemaal als je een vissersvrouw in klederdracht tegenkomt. Het middelpunt van het pittoreske centrum van Scheveningen is de Oude Kerk aan het einde van de Keizerstraat. De kerk is het oudste monument van het voormalige vissersdorp en dateert uit de 15e eeuw. Als je na de kerk doorloopt de boulevard op, kom je vanzelf bij het beroemde standbeeld van de Scheveningse vissersvrouw uit.HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 12 reactiesGelezen: 1886 keer.