Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 22-1-2018, 20:52 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 26 augustus 2016 om 15:17 uur. 

FNV Streekvervoer: OV Utrecht is speelbal van marktwerking

UTRECHT - Vakbond FNV Streekvervoer heeft dinsdag (23 aug. 2016) in een open brief de Provinciale Staten van Utrecht opgeroepen het openbaar vervoer (OV) in Utrecht weer in eigen beheer te nemen.‘De aanbesteding in Utrecht heeft een patstelling bereikt waardoor niemand weet waar hij aan toe is. En de belastingbetaler draait voor de extra kosten op’, stelt Lutz Kressin van FNV Streekvervoer.

‘Marktwerking in het OV werkt niet, Utrecht dient het OV weer in eigen beheer te nemen.`

Verliezer traineert overgang
In juli 2015 won Syntus de concessie voor het OV in Utrecht en de stad Amersfoort, een besluit dat door de verliezende vervoerder Connexxion werd aangevochten bij en afgewezen door de provincie Utrecht. In maart 2016 diende Connexxion een bezwaar in bij het College van Beroep bedrijfsleven (CBb), dat het bezwaar pas in het eerste kwartaal van 2017 in behandeling neemt.

De provincie houdt Syntus aan de ingangsdatum van 11 december aanstaande. Syntus is echter ook afhankelijk van de medewerking van de provincie en Connexxion. Kressin: ‘Nu worden oudere bussen aangeschaft omdat niemand garant wil staan voor de investeringen mocht Connexxion alsnog gelijk krijgen van het CBp. De reizigers, de chauffeurs en de belastingbetalers zijn de dupe van marktwerking.’

‘Maak OV goed alternatief voor de auto’
FNV Streekvervoer stelt dat 20 jaar marktwerking in Utrecht niet heeft geleid tot goedkoper OV, toename van het aantal reizigers en/of een daling van het autogebruik. De bond roept de Provinciale Staten van Utrecht op het OV weer in eigen beheer te nemen. ‘Door te investeren in de kwaliteit en verbetering van het OV wordt het daadwerkelijk een goed alternatief voor de auto, aldus Kressin.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 1 reactie

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 21 JANUARI 2018

 - AD: Nachtmetro stoort Spijkenissers in hun slaapGelezen: 1659 keer.