Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-2-2018, 20:58 uur.

   
  deze pagina toont het toekomstige uiterlijk van HTMfoto/HonderdprocentHaags    
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 27 augustus 2016 om 12:14 uur. 

Trambus rijdt voor het eerst door Vlaanderen

VILVOORDE - De Lijn Vlaams-Brabant heeft voor het eerst een trambus getest op een echt tracé. Zo wordt de uitrol van trambussen in Vlaanderen concreet voorbereid.“Dankzij de trambus moeten we niet wachten op de komst van tramsporen en kunnen we pendelaars sneller een vlot en comfortabel alternatief aanbieden voor de file”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. Ook burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte is enthousiast over de trambus.

De trambus werd uitgetest op het tracé van de toekomstige Ringtram van het Brabantnet. Dit tracé loopt van de Heizel via Koningslo en het centrum van Vilvoorde naar Machelen-Diegem over de Woluwelaan om aan te komen in Brussels Airport. Dankzij de test kan nagegaan worden welke aanpassingen aan de weginfrastructuur er nog nodig zijn om een trambus vlot en veilig te laten rijden. De testrit verliep succesvol en bevestigde dat de introductie van de trambus wel degelijk mogelijk is.

‘Het aanleggen van tramsporen kost veel tijd en geld’, weet minister Ben Weyts. ‘De trambus laat toe om veel sneller een alternatief aan te bieden voor de auto en de file. Zo zorgen we op korte termijn voor een ruimer aanbod van vlot en comfortabel openbaar vervoer. De trambus is dan het ideale opstapje voor een echte tram’.

Op basis van de testrit kan een gespecialiseerd studiebureau nu een inventaris opmaken van alle mogelijke aanpassingen die nog nodig zijn. ‘We willen alles goed en grondig voorbereiden, zodat we onze reizigers optimale en betrouwbare dienstverlening aan kunnen bieden met de trambus. Zo kan een eigen bedding op sommige plaatsen een goede doorstroming verzekeren’, zegt Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vaams-Brabant

Performant openbaar vervoer voor Vilvoorde
‘Het stadsbestuur van Vilvoorde is tevreden dat de vaste tramverbinding slim wordt voorbereid met een trambus’, zegt burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte. ‘De Lijn heeft de suggesties van het stadsbestuur én de bevolking ter harte genomen. Gelet op de grote mobiliteits- en milieu-uitdagingen in Vilvoorde, heeft de stad er alle belang bij heeft dat er snel betrouwbaar, veilig en milieuvriendelijk openbaar vervoer komt tussen de Heizel, het centrum en het station van Vilvoorde en Brussels Airport’.

Snelle realisatie trambus
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil dat de trambus voor het grote publiek gelanceerd in 2019: precies op het moment dat de ambitieuze werken aan de Ring rond Brussel van start gaan. Zo kunnen mensen voor lokale verplaatsingen rekenen op een betrouwbaar en comfortabel alternatief van het openbaar vervoer.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 18 FEBRUARI 2018

 - Inwoners Leidschendam-Voorburg vaker met RandstadRail, tram en bus

 - Zuid-Holland “best bereikbare provincie van Europa” - 1 reactie

 - Start Top Academie RET-CSU


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 17 FEBRUARI 2018

 - Proef nachtbus tussen Zoetermeer en Leiden succesvol - 1 reactie

 - allGo gaat eerst proefrijden met nieuwe elektrische bussen in Almere - 3 reactiesGelezen: 1921 keer.Er zijn op dit moment 12 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home


Email/contactpagina


HTMfoto op Social Media

facebook 


twitter 


YouTube 
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!