Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 15:21 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 28 augustus 2016 om 12:23 uur. 

Syntus voert reisverbod in per 1 september
Invoering moet reizen met het OV nog veiliger maken

DEVENTER - Syntus legt vanaf 1 september een reisverbod op bij ernstige misdragingen of notoir zwartrijden. Dit om de veiligheid voor zowel reizigers als medewerkers verder te verbeteren.Syntus accepteert geen onaanvaardbaar gedrag in haar bussen of treinen. “Zowel onze reizigers als onze medewerkers moeten zich veilig voelen in ons openbaar vervoer”, aldus Inge Heijna, manager sociale veiligheid bij Syntus. “Invoering van het reisverbod bij andere OV-bedrijven laat zien dat dit een effectief en preventief middel blijkt om onacceptabel gedrag van reizigers tegen te gaan en het gevoel van veiligheid te verbeteren. Daarom gaat ook Syntus over tot invoering van het reisverbod. Dit draagt bij aan ons doel: een veilige reis.”

Notoir zwartrijden of agressie en geweld
Per 1 september 2016 kunnen reizigers die regelmatig zwartrijden of anderen bedreigen, uitschelden of zelfs fysiek geweld gebruiken, een reisverbod opgelegd krijgen door de daartoe bevoegde medewerkers Service & Control van Syntus. Dit reisverbod geldt dan op een bepaald traject (bus of trein) voor een periode van vier tot acht weken, afhankelijk van het gepleegde incident. Binnen deze periode mag de betreffende reiziger geen gebruik maken van de bussen en treinen van Syntus op dat traject.

Handhaven
De medewerkers Service & Control van Syntus, opgeleid tot BOA, zullen ook handhaven bij al opgelegde reisverboden. In geval van overtreding wordt overgegaan tot aanhouding van de betreffende reiziger, die vervolgens wordt overgedragen aan de politie. Hiervoor heeft Syntus afspraken gemaakt met de politie en het Openbaar Ministerie. Syntus wil haar reizigers een veilige reis bieden en beschikt over de juiste kwaliteiten en eisen om het openbaar vervoer veilig uit te voeren.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 1 reactie

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 1398 keer.