Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 11-12-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 29 augustus 2016 om 14:14 uur. 

HSP: Knip in Hoefkade geeft Stationsbuurt eindelijk weer lucht

DEN HAAG - De route van het Station Hollands Spoor naar het oude centrum wordt heringericht. De bedoeling is dat deze nieuwe “Rode Loper” de route voor voetgangers en fietsers aantrekkelijker en veiliger maakt.


archieffoto | Hoefkade in rustiger tijden

Voetgangers en fietsers op het Stationsplein ondervinden nu nog veel hinder van doorgaand verkeer dat dagelijks vaststaat op de Hoefkade en Parallelweg. De Haagse Stadspartij is blij dat een belangrijk punt uit haar initiatiefvoorstel, om doorgaand verkeer te weren uit woonwijken, in het plan van de Rode Loper wordt overgenomen. Dat komt de luchtkwaliteit en leefbaarheid in de Stationsbuurt en Schilderswijk ten goede.

Sinds de invoering van het verkeers circulatie plan ondervindt met name de Stationsbuurt veel hinder van sluipverkeer dat via de Stationsweg en de van der Duijnstraat een route naar de andere kant van het centrum zoekt. In het initiatiefvoorstel “Op weg naar een betere luchtkwaliteit en bereikbaarheid” van de Haagse Stadspartij wordt voorgesteld om het doorgaand verkeer uit woonwijken te weren en dit via kortere routes beter te spreiden over de stad. Zo ontstaan autoluwe stadsleefgebieden waar de luchtkwaliteit en leefbaarheid voorop staan.

Met een knip in de Hoefkade en Parallelweg zoals die nu voorgesteld wordt komt er meer ruimte voor fietser en voetganger. Doordat wethouder Revis dit voorstel heeft overgenomen in het plan, ontstaat er een aantrekkelijke wandel- en fietsroute vanaf Holland Spoor richting het Oude Centrum. “Dat is geweldig nieuws voor de Stationsbuurt!”, zegt Gerwin van Vulpen raadslid van de Haagse Stadspartij “Het zal de overlast van het doorgaand verkeer drastisch verminderen waardoor er schonere lucht in woonstraten terugkomt. En kinderen weer veilig buiten kunnen spelen.”

HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 11 DECEMBER 2017

 - Alle trams, behalve lijn 12, en bussen rijden weer normale route - 18 reacties

 - Partij voor de Dieren op de bres voor de Koekamp - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 10 DECEMBER 2017

 - Geen Tourist Tram in de kerstvakantie - 3 reacties

 - Scooterrijder botst tegen zijkant van tram 17 (5043) - 4 reactiesGelezen: 1920 keer.