Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 30 augustus 2016 om 12:53 uur. 

Fietsparkeerverbod Grote Marktstraat en omgeving

DEN HAAG - Vanaf 3 oktober 2016 is het verboden fietsen te stallen in de Grote Marktstraat en omgeving. Alle fietsen moeten vanaf dat moment in een rek, vak of stalling in de buurt worden geplaatst.Fietsen buiten rek, vak of stalling worden weggehaald. Het gaat ook om een groot gebied rondom de Grote Marktstraat, waaronder Spui, Turfmarkt en Gedempte Burgwal (zie kaartje).

Om mensen te informeren over het fietsparkeerverbod en de acht gratis bewaakte stallingen, begint de gemeente deze week met een campagne. Zo zijn er promotiemedewerkers, staan er in de Grote Marktstraat grote borden, komt er een spot op de lokale radio en worden social media ingezet. De eerste maanden zullen fietscoaches fietsers naar de stallingen verwijzen.

Met de strengere handhaving moet de omgeving leefbaar worden gehouden. Zo ontstaat meer ruimte op straat voor voetgangers. Dat is nodig, want de Grote Marktstraat is de laatste jaren mede door de herinrichting met jaarlijks bijna acht miljoen bezoekers de drukste winkelstraat van Den Haag geworden.
Een groot deel van die bezoekers komt op de fiets. Daarnaast is de Grote Marktstraat ook nog eens de drukste fietsroute van Den Haag, met onder andere de route van en naar het Centraal Station. Daardoor kent de straat vooral op koopavonden en zaterdag- en zondagmiddag een rommelig straatbeeld, met een grote hoeveelheid gestalde fietsen.

Het college heeft daarom rond de Grote Markstraat 3500 gratis bewaakte stallingsplekken gecreëerd en nog eens negenhonderd onbewaakte stallingsplekken in de vorm van rekken en vakken. Het fietsparkeerverbod dat in oktober ingaat is bedoeld om alle fietsen in de stallingen te krijgen. Het gebruik van de stallingen stijgt ieder jaar, maar er blijven mensen die de stallingen mijden.

Foutgeparkeerde fietsen gaan vanaf 3 oktober naar het minidepot in de stalling Kranestraat. Daar kunnen eigenaren de fiets zonder kosten ophalen. De volgende ochtend gaan de verwijderde fietsen naar het Fietsdepot Haaglanden op de Binckhorst. Bij het Fietsdepot kunnen mensen hun fiets voor 25 euro ophalen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 15 DECEMBER 2017

 - Rover-Den Haag wil bus 25 naar Centraal Station - 11 reacties

 - Partij voor de Dieren wil vervuilende scooters weren uit de stad - 1 reactieGelezen: 1615 keer.