Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 21-1-2018, 20:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 11 september 2016 om 14:18 uur. 

Stadspartij pleit voor kortparkeerplaatsen fietsen in/rond Grote Marktstraat

DEN HAAG - Vanaf 3 oktober fietsen in en rond de Grote Marktstraat verwijderen? “Dat vind ik veel te vroeg. Zolang er onvoldoende kortparkeerplaatsen zijn moeten we dat niet doen!”, zegt raadslid Gerwin van Vulpen van de Haagse Stadspartij.“Wij pleiten al jaren voor meer veilige, goede plekken waar fietsers hun fiets kort kunnen parkeren als zij even een boodschapje of een drankje willen doen”. De huidige stallingen rond het centrum zijn bedoeld om fietsen langere tijd te stallen. Ze worden op dit moment nauwelijks gebruikt omdat ze te ver van de bestemming af liggen. “Nu worden fietsers gedwongen om 10 minuten te lopen vanaf de stalling om bijv. snel even een pakje asperientjes te halen”, zegt van Vulpen. “Het probleem is makkelijk op te lossen door een duidelijk onderscheid te maken tussen kort- en langparkeerders. Wat ons betreft gaan we de fietser die naar de stad komt beter faciliteren in plaats van veel geld uitgeven aan handhaving!”

Ook de sluitingstijden van de stallingen nodigen niet uit om optimaal gebruik te maken van de vele restaurants en kroegen in het centrum. “Als de stalling, zoals in de Kranestraat, om 18.30 uur dicht gaat, besluit je niet spontaan om nog een hapje te gaan eten in de stad”, aldus van Vulpen. De overige stallingen sluiten om 3.00 uur terwijl veel uitgaansgelegenheden dan nog vol zitten. Van Vulpen: “We willen juist dat meer mensen met de fiets naar de stad komen. Dat moet je ze een warm welkom heten en dat gebeurt nu niet.”
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 21 JANUARI 2018

 - AD: Nachtmetro stoort Spijkenissers in hun slaap


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst - 6 reacties

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden - 1 reactieGelezen: 1300 keer.