Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 15:21 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 12 september 2016 om 13:34 uur. 

Arriva Zuid-Holland wil met reizigers duizenden bomen planten

ARNHEM - Als kersverse partner van Trees for All start vervoerder Arriva in Zuid-Holland met hun programma `Samen voor Groen`. Daarin kunnen reizigers bomen doneren om hun leefomgeving groener te maken. Tegelijk halen zij zo hun aandeel in de CO2-uitstoot van hun reizen uit de lucht.Reizen met het openbaar vervoer is natuurlijk al groen. De bussen en treinen van Arriva worden steeds milieuvriendelijker, en het kan volgens de vervoerder nog duurzamer. De directe leefomgeving wordt door het planten van bomen met dit programma groener gemaakt. De helft van alle gedoneerde bomen worden geplant in Nederland, bij voorkeur in de provincie Zuid-Holland. De andere helft op de Filipijnen, waar bomen meer CO2 opnemen.

Samenwerking Arriva en Trees for All
Met de lancering van het programma start de meerjarige samenwerking met Trees for All. Sjaak de Ligt, directeur Trees for All: "Er verdwijnen wereldwijd tien miljard bomen per jaar, een alarmerend gegeven. Als we voor iedere wereldburger twee bomen planten kunnen we `s werelds bossen weer herstellen. Het is heel bemoedigend dat bedrijven als Arriva zich hiervoor willen inzetten. We hopen dat heel veel reizigers met deze originele actie gaan meedoen!"

Hoe het werkt: abonneren of doneren
Mensen kunnen op twee manieren meedoen met Samen voor Groen. Via de website arriva.nl/samenvoorgroen kan men een speciaal gratis busabonnement afsluiten. Hiermee sparen zij bijna onopgemerkt voor bomen; voor slechts een halve cent per reiskilometer extra. Daarnaast is het ook mogelijk via dezelfde website een donatie te doen. Voor iedere 10 euro komen er weer twee bomen bij.

Voor de lancering van dit programma gaat Arriva voor elk van hun 1.376 medewerkers alvast één boom doneren. `Een mooier startschot voor de samenwerking kunnen we ons niet wensen`, aldus de Ligt.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 1 reactie

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 1230 keer.