Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 21-1-2018, 17:25 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 13 september 2016 om 13:10 uur. 

Stille stroom voor Haagse trams

DEN HAAG - Het Haagse openbaarvervoerbedrijf HTM pakt brommende transformatorhuisjes aan met een innovatieve oplossing. Op vier plekken in Den Haag plaatste HTM de eerste ondergrondse voedingsstations die mooi zijn weggewerkt in de omgeving en in alle stilte stroom leveren aan het tramnetwerk.Ze voldoen aan de toegenomen vraag naar elektriciteit voor de zestig nieuwe stadstrams en hun voorgangers. Bovendien kunnen ze energie leveren aan ander elektrisch vervoer in de toekomst, zoals elektrische bussen.

HTM bedacht het innovatieve concept om de stroomvoorziening stiller te maken en tegemoet te komen aan de wensen van omwonenden die geen transformatorhuisje in hun buurt willen. De ingenieurs en energiespecialisten van HTM kwamen met de oplossing: een ondergrondse betonnen container met een energiezuinige transformator en besturingstechniek. HTM hield bij het ontwerp rekening met de toekomst van milieuvriendelijk vervoer. Zo moesten de slimme ondergrondse voedingsstations ook zijn berekend op het leveren van energie aan bijvoorbeeld elektrische bussen en fietsen. Maar ook aan de elektrische auto’s die de medewerkers nu zelf al gebruiken voor hun werk. De komst van de zestig nieuwe stadstrams met meer vervoerscapaciteit en airconditioning maakte dat HTM ook de energievoorziening moest moderniseren. De nieuwe ondergrondse voedingsstations zijn dan ook net als de nieuwe stadstrams uitgerust met de nieuwste energiezuinige technologie.

Loungebanken
Het grootste ondergrondse voedingsstation plaatste HTM vlakbij het Haagse Malieveld. Omdat de transformatoren met lucht worden gekoeld moesten de ventilatiekanalen mooi worden weggewerkt in het parklandschap aan de Koekamp. Dat gold ook voor de ingang naar de ondergrondse ruimte. De landschapsarchitect van de gemeente Den Haag bedacht een elegante oplossing: twee enorme groene loungebanken bovenop het bouwwerk. Op andere locaties in de stad plaatste HTM kleinere ondergrondse voedingsstations die in een fabriek kant-en-klaar werden afgebouwd en met een dieplader naar de Hofstad werden vervoerd. De ondergrondse plaatsing gebeurde in een paar uur tijd met zo min mogelijk overlast voor de buurt. Een natuurstenen bankje op het dak markeert de plek van het voedingsstation.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 21 JANUARI 2018

 - AD: Nachtmetro stoort Spijkenissers in hun slaap


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst - 5 reacties

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden - 1 reactieGelezen: 1743 keer.