Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 13 september 2016 om 11:46 uur. 

D66: Met gerichte aanpak geweld in OV terugdringen

DEN HAAG - Tweede Kamerlid Salima Belhaj wil dat alle openbare vervoerbedrijven in Nederland, zoals bus- en treinmaatschappijen, informatie over geweld en agressie delen met elkaar en de politie.Door deze gegevens samen te brengen en te analyseren kan in kaart worden gebracht wat risicolijnen, risicotijden en risicoplaatsen zijn.

Door gerichte inzet van politie kan op een effectieve manier het aantal geweldsincidenten in het openbaar vervoer drastisch worden teruggedrongen. Belhaj: “Met een gerichte aanpak kun je voorkomen dat ruiten van bussen worden ingegooid of dat een chauffeur of conducteur het ziekenhuis ingeslagen wordt. Als we bijvoorbeeld weten dat om zes uur ’s avonds regelmatig incidenten zijn op station Zwolle, dan zorg je ervoor dat de politie daar klaarstaat. Het werkt preventief en raddraaiers worden aangepakt. D66 wil dat dit systeem in heel Nederland voor al het openbaar vervoer wordt ingevoerd.”

Direct invoeren
Er zijn al regionale vervoerders die dit zogenaamde TRIAS-systeem gebruiken om geanonimiseerde gegevens te analyseren. D66 wil dat alle openbaar vervoerbedrijven dit systeem gaan gebruiken. Dus ook stadsvervoerders en de NS. Dit systeem kost nu 200.000 euro per jaar. Nu financieren Gelderland, Overijssel, Utrecht en Flevoland dat samen. Belhaj: “Met een relatief kleine investering kunnen we een hoop ellende voor reizigers, buschauffeurs en conducteurs voorkomen. Het is opmerkelijk dat niet alle vervoerders, provincies en grote steden dit systeem gebruiken. De staatssecretaris kan hier wat D66 betreft meteen mee aan de slag.”

90% minder geweldsincidenten
10% van de conducteurs heeft vorig jaar meer dan 20 keer spoorgeweld meegemaakt. Ze worden bespuugd, geschopt en geslagen. De meerderheid van het rijdend personeel meldt geweldsincidenten niet eens meer, omdat ze denken dat het toch niets uithaalt. De aanpak door dit soort analyses is al zeer effectief gebleken. In Liverpool is in 7 jaar tijd het aantal geweldsincidenten in het openbaar vervoer met maar liefst 90% teruggedrongen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 15 DECEMBER 2017

 - Rover-Den Haag wil bus 25 naar Centraal Station - 11 reacties

 - Partij voor de Dieren wil vervuilende scooters weren uit de stad - 1 reactieGelezen: 1190 keer.