Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 13 september 2016 om 11:47 uur. 

Ministerie actief tegen smartphone op de fiets door jongeren

DEN HAAG - De smartphone is niet meer weg te denken in het leven van de meeste jongeren. Ook als ze aan het verkeer deelnemen. Veel jongeren lezen en schrijven berichtjes tijdens het fietsen en kijken regelmatig Youtube-filmpjes op de fiets.Smartphonegebruik speelt een rol bij 1 op de 5 fietsongelukken waar een jongere bij betrokken is. Daarom start met ministerie vandaag met het vervolg van de campagne Fietsmodus “Fiets op. Modus aan. Blijf offline in het verkeer.”

Om ‘smartphonevrij’ fietsen te stimuleren, is er de Fietsmodus app. Deelnemers kunnen via een smartphone app punten verdienen wanneer ze hun telefoon niet gebruiken als ze op de fiets zitten. Met de gespaarde punten maak je kans op een prijs.

Het ministerie wil samen met andere partijen waaronder regionale partners en telecomproviders er voor zorgen dat jongeren hun smartphone niet gebruiken terwijl ze op de fiets zitten. Daarom is het ministerie ook een samenwerking aangegaan met Stichting T-Butterfly. De stichting wordt gedragen door Michael Kulkens. Zijn 13-jarige zoon is in 2015 omgekomen bij een verkeersongeval. Zoon Tommy-Boy was met zijn telefoon bezig toen hij fietsend een kruispunt overstak. Kulkens zet zich sindsdien in voor het verspreiden van de boodschap op middelbare scholen dat fietsen en smartphones niet samengaan.

In samenwerking met Michale Kulkens is een film over het verhaal van Tommy-Boy gemaakt. De film kan bijdragen aan bewustwording onder jongeren, omdat zij zich met Tommy-Boy kunnen identificeren. De film wordt breed ingezet: o.a. op scholen (in lessen en bij Fietsmodus-acties), op social media en op websites van maatschappelijke partners.

Gisteren is ook de campagne ‘ONderweg ben ik OFFline’ gestart. Net als op de fiets, leidt het af om tijdens het rijden video’s te bekijken, berichten te lezen of te schrijven. Dat zorgt voor verminderde aandacht voor de verkeerssituatie en vertraagt het reactievermogen van de bestuurder. Het doel van de campagne is om minder automobilisten social media te laten gebruiken tijdens het rijden.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 15 DECEMBER 2017

 - Rover-Den Haag wil bus 25 naar Centraal Station - 11 reacties

 - Partij voor de Dieren wil vervuilende scooters weren uit de stad - 1 reactieGelezen: 1255 keer.