Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 11-12-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 18 september 2016 om 13:04 uur. 

Kom met openbaar vervoer naar Prinsjesdag

DEN HAAG - Aankomende dinsdag 20 september is het de derde dinsdag van september, "Prinsjesdag". Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin rijden dan met de Glazen Koets (De Gouden Koets wordt gerenoveerd) naar het Binnenhof waar de koning de troonrede zal voorlezen.


foto: VVV-Den Haag

Wie van plan is deze traditionele rijtour te komen bekijken, is van harte welkom in Den Haag.

Kom op tijd en kom met openbaar vervoer
Den Haag is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Van het station Den Haag Centraal is het een korte wandeling naar de route van de Glazen Koets. Om 13.00 uur vertrekt de koets van het Noordeinde. Rond 13:50 uur vertrekt de koninklijke familie weer van het Binnenhof per Glazen Koets naar paleis Noordeinde waar de balkonscène plaatsvindt. Kom op tijd, omdat de mooiste plekjes langs de route al uren tevoren bezet zijn.

Tussen 9.00 uur en 17.00 uur wijzigen routes en vervallen enkele halten van tram 1 en 16 en bus 22 en 24. Met andere lijnen zoals tram 2, 3, 4 en 6 in de tramtunnel of bus 18 en 25 komt u eenvoudig of met een overstap toch midden in het centrum van Den Haag.

Houd rekening met afzettingen
Een groot deel van de binnenstad is voorafgaand aan en tijdens de rijtour afgezet voor verkeer. Dat begint, in verband met de voorbereidingen van verschillende evenementen, al op vrijdag op het Lange Voorhout. Houd dus rekening met een langere reistijd door het centrum. Voetgangers kunnen de route niet overal oversteken. Op de website van de gemeente vindt u een overzicht van de bereikbaarheidsmaatregelen.

Neem geen rugzak of grote tas mee
Mensenmassa`s trekken ook zakkenrollers aan. Houd uw tasjes en andere persoonlijke bagage in het zicht. Voor een veilig verloop van Prinsjesdag in Den Haag kan de politie uw tas controleren. We vragen u vriendelijk geen grote tassen of rugzakken mee te nemen. Wie een rugzak meeneemt, kan er langer over doen om langs controles te komen. Neem liever een plastic of linnen tasje mee. Het zou zonde zijn als u door meerdere controles van uw rugzak net het passeren van de Glazen Koets mist.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 11 DECEMBER 2017

 - Alle trams, behalve lijn 12, en bussen rijden weer normale route - 18 reacties

 - Partij voor de Dieren op de bres voor de Koekamp - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 10 DECEMBER 2017

 - Geen Tourist Tram in de kerstvakantie - 3 reacties

 - Scooterrijder botst tegen zijkant van tram 17 (5043) - 4 reactiesGelezen: 1479 keer.