Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 24 september 2016 om 13:47 uur. 

Conducteurs NS controleren maandag geen kaartjes

UTRECHT - FNV Spoor voert maandag 26 september de hele dag actie voor het behoud van de tweede conducteur op de dubbeldekstrein DDZ6. Bij de publieksvriendelijke actie controleren de conducteurs geen kaartjes en verzamelen ze steunbetuigingen.Andries van den Berg van FNV Spoor: ‘De NS is niet ingegaan op ons verzoek het besluit terug te draaien en accepteert blijkbaar de verminderde sociale veiligheid, minder controle op zwartrijders en extra fysieke belasting voor de conducteurs. FNV Spoor roept daarom alle conducteurs door heel Nederland op om mee te doen aan deze actie en steunbetuigingen te verzamelen bij collega’s en de reizigers. We moeten samen laten zien dat de NS een verkeerd besluit heeft genomen.’

De acties lopen maandag van 4.00 uur in de ochtend tot 15.00 uur ’s middags. In die tijd worden door heel Nederland op diverse trajecten geen controles uitgevoerd. In plaats daarvan worden kaarten uitgedeeld, waarmee reizigers hun steun kunnen betuigen. Zo kunnen de reizigers aangeven dat ook zij zich druk maken over de veiligheid in de trein. Al deze steunbetuigingen worden op een later moment aangeboden aan de NS-directie.

Het ultimatum van FNV Spoor aan de NS liep af op 23 september om 16.00 uur. De NS heeft in een reactie aan FNV Spoor laten weten niet op het ultimatum in te willen gaan. De conducteurs strijden tegen het besluit van de NS de tweede conducteur van de dubbeldektrein DDZ6 te halen. Het NS-besluit gaat ten koste van de sociale veiligheid van reiziger en personeel in deze treinen en is niet goed voor de fysieke belasting van de conducteur. Bovendien is de controle op zwartrijders moeilijker omdat zij onderlangs weg kunnen komen, als de conducteur bovenin de dubbeldekker zijn controles doet.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 15 DECEMBER 2017

 - Rover-Den Haag wil bus 25 naar Centraal Station - 11 reacties

 - Partij voor de Dieren wil vervuilende scooters weren uit de stad - 1 reactieGelezen: 1277 keer.