Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-12-2017, 13:59 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 26 september 2016 om 13:26 uur. 

PVV Den Haag lanceert 20-puntenplan voor een beter OV

DEN HAAG - De PVV in de Haagse gemeenteraad heeft een 20-puntenplan opgesteld met daarin aanbevelingen voor een beter openbaar vervoer in de regio Haaglanden. De PVV pleit onder meer voor meer autonomie voor vervoersbedrijf HTM op het gebied van haltebeheer, onderhoud en reizigersinformatie.HTM mag wat de PVV betreft ook meer zichtbaar zijn in de regio: zo mag het logo groter op de voertuigen ten koste van merknaam “R-net”, komen er Haagse accenten op de voertuigen en keert de regeling voor gratis reizen naar ADO op thuiswedstrijddagen terug.

De meeste aanbevelingen zijn echter gericht op veiligheid: meer BOA’s, een OV-verbod voor wanbetalers en geweldplegers, een sms-nummer voor reizigers om overlast bij HTM te melden, geen boerka’s meer in de tram of bus, een strengere selectie van extern personeel en altijd een dubbele bezetting: het dubbel bemensen van trams, te beginnen op risicolijnen 9 en 16. De PVV wijst erop dat momenteel niet alle geweldssituaties worden gemeld, maar alleen de escalaties waarbij de politie wordt ingeroepen. De partij wil weer dat alle meldingen worden geregistreerd: ook alle aanhoudingen door BOA’s, waarbij geen escalatie plaatsvindt.

Daarnaast stelt de partij dat veel zwartrijders de dans ontspringen door de-escalerend optreden. PVV-raadslid Elias van Hees: “Er moet een einde komen aan het beleid kopen of lopen. Veel te vaak wordt nog aan mensen gevraagd om een kaartje te kopen óf het voertuig te verlaten bij de halte erna. Deze mensen komen niet voor in de statistieken: niet als zwartrijder en niet als wanbetaler. Dit zijn misgelopen inkomsten en het is ook een slecht signaal naar andere reizigers die hun vervoersbewijs wel netjes op orde hebben!”

De partij zal het 20-puntenplan in de vorm van een discussienota aanbieden aan de Haagse gemeenteraad. U kunt deze hier downloaden.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 17 DECEMBER 2017

 - Feest in Amsterdam-Zuidoost om behoud van Metrolijn 53

 - Schaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 7 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 4 reactiesGelezen: 1797 keer.