Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 15:21 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 26 september 2016 om 13:45 uur. 

Fontein Anna van Buerenplein in gebruik genomen

DEN HAAG - Samen met ‘Tanneke` heeft wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte) de fontein op het Anna van Buerenplein in gebruik genomen.


Anna van Bueren en wethouder Boudewijn Revis openen de fontein

Dankzij de renovatie van het nieuwe plein direct naast Den Haag Centraal zijn de instellingen zoals het Nationaal Archief, de Koninklijke Bibliotheek en het Letterkundig Museum, de onderwijsinstelling Universiteit Leiden en horeca- en winkelgelegenheden in New Babylon beter zichtbaar en bereikbaar. De komst van bewoners in New Babylon maken dit gebied daarnaast levendiger. Het nieuwe plein, als onderdeel van de stadsentree Haagse Loper, vormt een belangrijke looproute, is levendig en biedt tegelijkertijd ruimte voor ontmoeting en ontspanning.

Verantwoordelijk wethouder Boudewijn Revis: "Het Anna van Buerenplein is in deze drukke omgeving een kleine groene oase van rust. Het plein is onderdeel van de looproute naar Bezuidenhout en tevens onderdeel van de stadsentree Haagse Loper. Voor velen bezoekers en bewoners vormt het plein daarom een belangrijke ingang tot de stad en een prettige verblijfplaats."

Vroeger, voor de vernieuwing van het stationsgebied, stond hier nog een parkeergarage, met er omheen rommelige donkere zijstraten en stond er meerdere keren per week een methadon bus. Het was geen prettige plek om te verblijven of door te steken. Door de garage ondergronds te brengen is ruimte ontstaan om het Anna van Buerenplein te realiseren. De fontein is het sluitstuk van dit deel van de Haagse Loper en bestaat uit een mozaïek beeltenis van Anna van Bueren, de eerste vrouw van Willem van Oranje. Door de Vader des Vaderlands werd Anna van Bueren ook wel liefkozend ‘Tanneke` genoemd.

Tijdens de opening liep ‘Tanneke` rond in een gouden jurk, verwijzend naar het ‘east river – golden brick` kunstproject van de omwonende instanties. Een speelse manier om de gouden samenwerking met de omgeving weer te geven. Ook is er een informatieplaquette geplaatst in de bestrating om de goede samenwerking met de opdrachtnemers, die de fontein hebben gebouwd, vast te leggen.

Met de ingebruikname van de fontein krijgt de gebiedsontwikkeling rondom Den Haag Centraal steeds meer vorm. De gebiedsontwikkeling van Den Haag Nieuw Centraal is na de oplevering van: New Babylon, het Anna van Buerengebouw, het vernieuwde Centraal station, de HSE en het Anna van Buerenplein een eind op weg, maar nog niet klaar.
Vanaf volgend jaar wordt het busplatform vernieuwd. De werkzaamheden hiervoor worden in 2018 afgerond en wordt de Anna van Buerenstraat ingericht. Tevens wordt de komende jaren het Koningin Julianaplein aangepakt, met eerst de bouw van de ondergrondse fietsenstalling en daarna de bouw van de woningen en als slot de inrichting van het plein. Eind 2019 is de verwachting dat het Koningin Julianaplein gereed is.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 1 reactie

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 1491 keer.