Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 27 september 2016 om 13:36 uur. 

Druiventocht naar het Westland op zaterdag 1 oktober

DEN HAAG - Op zaterdag 1 oktober vaart de Pakschuit Nooitgedacht vanaf Delft met gasten naar de druivenkwekerij Sonnehoeck in Kwintsheul. Tijdens een stapvoetse vaartocht door Delft, Sion en het Westland kunt u genieten van de omgeving en het rustige ritme van de antieke motor.Koffie, thee en drankjes zijn aan boord. De aankomst bij Sonnehoeck is een stap terug in de tijd: u waant zich in de negentiende eeuw.. Na koffie of thee, lunch en uitgebreide rondleiding met druivenproeverij worden de gasten per antieke bus van het Haags Bus Museum weer terug gebracht naar Delft.

De tocht kan ook andersom worden gemaakt: ’s ochtends stapt u in Delft in de antieke bus die u naar de druivenkwekerij Sonnehoeck brengt. Na koffie of thee volgt een uitgebreide rondleiding met druivenproeverij. De lunch wordt genoten aan boord van de Pakschuit Nooitgedacht die u weer terug brengt naar Delft. Ondertussen geniet u van de omgeving die er vanaf het water heel verrassend uit ziet.

Druivenkwekerij Sonnehoeck is de enige kwekerij in Nederland en wellicht zelfs in Europa met de status van Rijksmonument. Op deze druivenkwekerij, aan de Hollewatering 26 in Kwintsheul, is vrijwel de gehele geschiedenis van de Westlandse druiventeelt vertegenwoordigd. Het is een levend en bloeiend productiebedrijf. De tijd op Sonnehoeck lijkt al ruim honderd jaar stil te staan.

De Pakschuit Nooitgedacht heeft de status van Varend Monument en is één van de 3 schepen in Nederland met een nog werkende petroleummotor. Zowel het schip als de motor zijn gebouwd in 1904. Het schip is tot eind jaren `50 bedrijfsmatig gebruikt door de firma Balhuizen en van der Well uit Delft voor beurtdiensten van Delft naar Maassluis, Amsterdam en Zaandam. Na een grondige restauratie door professionals en vrijwilligers is het geschikt gemaakt als rondvaartboot. De bijzondere motor is het hart van het schip en is een genot om te bekijken en te beluisteren.

De Stichting Haags Bus Museum werd opgericht in 1979 en stelt zich ten doel “het opsporen, aankopen, restaureren en rijdend op de weg brengen en houden van de voor de geschiedenis van het openbaar vervoer in de Haagse regio belangwekkend autobusmaterieel”. Enkele bussen uit de collectie zijn zo waardevol dat ze door de gemeente Den Haag aangedragen zijn als “roerend monument” op de gemeentelijke erfgoedlijst.

Voor deze 2 speciale dagarrangementen, inclusief koffie, thee, lunch en rondleiding kunnen maximaal 24 personen per tocht inschrijven via de website www.pakschuitnooitgedacht.nl onder “vaartochten”. De kosten bedragen € 37,50 per persoon all-in en de inschrijving sluit op 29 september.

Er zijn deze dag 2 reismogelijkheden:
• 9.30 uur vertrek vanuit Delft met de Pakschuit en om 15.30 uur terug in Delft per bus. Meer info en reserveren: http://pakschuitnooitgedacht.nl/events/druiventocht-naar-het-westland
• 10.00 uur vertrek vanuit Delft per bus en om 15.30 uur terug in Delf met de Pakschuit. Meer info en reserveren: http://pakschuitnooitgedacht.nl/events/druiventocht-naar-het-westland-bus-bezoek-varen/
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 15 DECEMBER 2017

 - Rover-Den Haag wil bus 25 naar Centraal Station - 11 reacties

 - Partij voor de Dieren wil vervuilende scooters weren uit de stad - 1 reactieGelezen: 1143 keer.