Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 11-12-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 6 oktober 2016 om 17:05 uur. 

Extra kwaliteitsimpuls voor Haagse binnenstad

DEN HAAG - De Haagse binnenstad wordt de komende jaren nóg aantrekkelijker. Door een forse impuls in de buitenruimte wordt de toeristische aantrekkingskracht en verblijfskwaliteit blijvend versterkt.Het hart van de Agenda De Kern Bijzonder, die wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte) op woensdag 5 oktober 2016 presenteerde, is een grote investering in de route van het Spui tot de Kneuterdijk: de Hartlijn van de binnenstad. Deze Hartlijn wordt een logische en aantrekkelijke verbindingsroute tussen het Spuikwartier, de winkelkern, het Hofkwartier en het Museumkwartier voor bezoekers van binnen en buiten de stad.

Al sinds de eind jaren `80 is Den Haag een voorloper in de inrichting, het beheer en het onderhoud van de binnenstedelijke openbare ruimte op basis van de integrale aanpak, De Kern Gezond. Deze jarenlange consequente inzet op de ontwikkeling van de buitenruimte werd onder meer bekroond met de titel Beste Binnenstad 2013 - 2015. Op dit succes wordt nu voortgebouwd met de Agenda De Kern Bijzonder. Daarmee zet Den Haag een volgende stap die ook voldoet aan de eisen van de toekomst, zodat de Haagse binnenstad haar positie als banenmotor waar kan blijven maken en kan uitbouwen.

"Door de Hartlijn als verbindende route mooier te maken, ontstaat een samenhangend geheel van karakteristieke plekken," zegt verantwoordelijk wethouder Boudewijn Revis. "In deze Agenda behouden we het succes van onze binnenstad en benadrukken we de eigen identiteit van de belangrijkste plekken van de binnenstad. We rijgen ze aan elkaar, zodat de bezoeker als vanzelfsprekend meer van de stad wil ontdekken. Daarvoor krijgen voetgangers meer ruimte. Met extra aandacht voor verlichting en groen maken we aangenamere verblijfsplekken en versterken we de hele Haagse binnenstad als belangrijke economische motor voor de stad. Het is mijn ambitie om de binnenstad van Den Haag in 2025 tot de mooiste van Europa te laten kronen."

De uitgangspunten van deze Agenda zijn tot stand gekomen na gesprekken met de bewoners en ondernemers van de Haagse binnenstad, met vastgoedeigenaren, de fietsersbond en externe experts. Nadat de Raad zich over deze Agenda heeft uitgesproken in november 2016 kan er worden begonnen met de voorlopige ontwerpen in het eerste kwartaal van 2017 en zal de realisatiefase naar alle waarschijnlijkheid beginnen in het najaar van 2017.

Aangezien niet alles tegelijk kan worden uitgevoerd, wordt er in fases gewerkt. Voor de eerste fase is in de begroting van 2017 een bedrage van 6 miljoen uitgetrokken. Als eerst zijn die punten aan de beurt waar de Hartlijn de diverse sfeergebieden kan verbinden. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan:

• Kruispunt Grote Marktstraat – Spui; verbijzonderen van het kruispunt door speciale verlichting in de omgeving van het stadhuis;
• Buitenhof - Binnenhof; inpassing tram, autoluwe inrichting met voldoende ruimte voor de fietser en voetganger, opheffen barrière Hofweg;
• Plaats – Lange Vijverberg; herstel van de ruimtelijke samenhang pleinruimte en het realiseren van een doorgaande route autoverkeer Lange Vijverberg en Kneuterdijk en vice versa;
• Lange Voorhout – Kneuterdijk; verbeteren aansluiting, verblijfskwaliteit en vergroenen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 11 DECEMBER 2017

 - Alle trams, behalve lijn 12, en bussen rijden weer normale route - 18 reacties

 - Partij voor de Dieren op de bres voor de Koekamp - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 10 DECEMBER 2017

 - Geen Tourist Tram in de kerstvakantie - 3 reacties

 - Scooterrijder botst tegen zijkant van tram 17 (5043) - 4 reactiesGelezen: 1394 keer.