Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 22-1-2018, 20:52 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 8 oktober 2016 om 15:43 uur. 

Herinrichting Leyweg tussen Melis Stokelaan en Steenwijklaan

DEN HAAG - Maandag 17 oktober 2016 begint de aannemer met de herinrichting van de Leyweg, tussen het stadsdeelkantoor en het winkelcentrum. De werkzaamheden duren tot juni 2017. Van 9 december 2016 tot 9 januari 2017 ligt het werk stil.Tussen de Steenwijklaan en de Genemuidenstraat komt nieuwe bestrating en meubilair, meer groen en meer bomen. Het kruispunt met de Melis Stokelaan krijgt een nieuwe inrichting. Op de Melis Stokelaan komt een zogenaamde `Tophalte` voor de tram. Dit is een tramhalte met extra comfort, actuele reisinformatie en veel aandacht voor de veiligheid van de reiziger.

Werkzaamheden
Het werk wordt in fases uitgevoerd. Maandag 17 oktober 2016 begint de aannemer met de parkeerplaats achter het park naast het stadsdeelkantoor. Hier is het werk 4 november 2016 afgerond. De Leyweg volgt op 24 oktober 2016. De aannemer werkt dan vanaf de Steenwijklaan in fases richting de Melis Stokelaan. Die werkzaamheden zijn in juni 2017 klaar.

Overlast en veiligheid
Er is sprake van enige overlast. Omliggende panden blijven zonder grote problemen bereikbaar. Indien nodig komen er loopschotten. De gemeente doet er alles aan om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te garanderen. Toch blijft een werkterrein een gevaarlijke plek. Het is verstandig kinderen hierop te wijzen.

Bereikbaarheid en omleidingen
Tijdens de werkzaamheden aan de parkeerplaats achter het park is het deel van de Steenwijklaan naast het park afgesloten voor het verkeer. Hiervoor is geen omleiding ingesteld.

Van 24 oktober tot 2 december 2016 is de Leyweg tussen het Stadsdeelkantoor en de Steenwijklaan afgesloten. Verkeer zal worden omgeleid via de route Erasmusweg - Loevesteinlaan - Melis Stokelaan. 2 weken voordat deze fase start informeert de aannemer omwonenden over de vervolgstappen en de omleiding.

Bomenkap
De uitvoering van het werk heeft gevolgen voor 45 bomen. De gemeente plaatst meer bomen terug. Er is op 7 september 2016 een kapvergunning verleend. U heeft 6 weken de tijd om hiertegen bezwaar te maken. Informatie over het Haagse groen vindt u op www.denhaag.nl/groen.

Vervolg
Als de herinrichting van dit gedeelte van de Leyweg is afgerond, volgen de overige fases van de herinrichting van de Leyweg. Eerst komt het deel vanaf de Melis Stokelaan tot aan de Genemuidenstraat voorbij het winkelcentrum aan de beurt. Daarna volgen het kruispunt en de Tophalte. Bewoners ontvangen hierover bericht.


Tophalte Leyweg

HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 1 reactie

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 21 JANUARI 2018

 - AD: Nachtmetro stoort Spijkenissers in hun slaapGelezen: 2288 keer.