Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-1-2018, 20:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 9 oktober 2016 om 14:21 uur. 

DAV pakken samen vernieuwing OV aan

DORDRECHT - Vrijdag 7 oktober is een belangrijke stap gezet in de vernieuwing van het openbaar vervoer in de regio Drechtsteden – Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (DAV).


Tot 2007 was het vervoer in de stad Dordrecht in handen van Stadsvervoer Dordrecht, een dochteronderneming van de HTM uit Den Haag.

Tijdens de Statenontmoeting 2016 in Dordrecht ondertekenden gedeputeerde Verkeer en Vervoer Vermeulen, portefeuillehouder Tanis (namens Drechtsteden) en wethouder Freije (namens Alblasserwaard-Vijfheerenlanden) het afsprakenkader DAV concessie 2018.

De nieuwe openbaar vervoer concessie loopt vanaf 2018. De provincie werkt al aan de voorkant nauw samen met de regio en bepalen gezamenlijk de belangrijke uitgangspunten voor het nieuwe openbaar vervoer in de regio. Met de ondertekening is de intensieve samenwerking formeel.

Provincie, Drechtsteden en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden willen betrouwbaar, bereikbaar en betaalbaar openbaar vervoer dat past bij de vervoervraag in het gebied. Snelle en frequente verbindingen, waaronder de succesvolle MerwedeLingelijn, en goede voorzieningen bij de haltes vormen de basis. Dit gecombineerd met slimme vervoersoplossingen, die uitgaan van de vraag, zorgt ervoor dat mensen zo goed mogelijk van deur tot deur kunnen reizen.

Samen met de gemeenten, en andere partijen in de regio`s, is de afgelopen periode al hard en op interactieve wijze gewerkt aan het beleidskader waarin de uitgangspunten en randvoorwaarden zijn opgenomen. Naar verwachting wordt het beleidskader eind november door Provinciale Staten vastgesteld. Daarna start de aanbestedingsprocedure.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 9 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 17 JANUARI 2018

 - Startstation E-lijn genomineerd voor Nieuwe Berlagevlag 2017 - 12 reacties

 - 50PLUS: Geef prioriteit aan betaalbaarheid OV

 - Staatssecretaris bekijkt mogelijkheden OV rond oudejaarsavond - 4 reactiesGelezen: 1580 keer.