Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 15 oktober 2016 om 15:51 uur. 

Metro ruggengraat van Amsterdams OV

AMSTERDAM - De metro wordt de ruggengraat van het Amsterdamse openbaar vervoer. Als in de zomer van 2018 de Noord/Zuidlijn gaat rijden, wordt het hele ov-netwerk in de stad opnieuw ingericht, ondergronds en bovengronds. Het oude, historisch gegroeide OV-netwerk verandert van structuur: van een kronkelig spinnenweb naar een strak visgraatmodel.Hierdoor kan GVB de groeiende stroom reizigers sneller en comfortabeler naar meer bestemmingen in de stad brengen. ‘Niet eerder in de 116-jarige geschiedenis van GVB veranderden zoveel lijnen van nummer of route’, aldus algemeen directeur Alexandra van Huffelen in het concept-vervoerplan. Dit plan is deze week ter beoordeling naar de opdrachtgever van GVB, de Stadsregio Amsterdam, gestuurd.

Dankzij het nieuwe netwerk kan tachtig procent van de reizigers sneller naar meer bestemmingen in Amsterdam reizen. Voor vier procent betekent het wel een extra overstap. In totaal komen er in het nieuwe net vijf haltes bij. Het totaal aantal haltes in Amsterdam bedraagt dan 635. Per gemiddelde werkdag vervoert GVB momenteel meer dan 800 duizend reizigers. Dit aantal zal de komende jaren naar verwachting verder oplopen.

Het aandeel reizigers dat gebruikmaakt van de metro zal verder stijgen. Metro’s zijn immers snel, punctueel en kunnen veel reizigers op een comfortabele en betrouwbare manier vervoeren. Door de komst van de nieuwe metrolijn gaan vooral trams minder vaak naar het Centraal Station. Deze trams worden vervolgens met name ingezet op drukke oost-westverbindingen. Ook houden de buitenwijken van Amsterdam hoogfrequente tram- en/of busverbindingen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 15 DECEMBER 2017

 - Rover-Den Haag wil bus 25 naar Centraal Station - 11 reacties

 - Partij voor de Dieren wil vervuilende scooters weren uit de stad - 1 reactieGelezen: 1238 keer.