Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 21-1-2018, 20:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 18 oktober 2016 om 13:54 uur. 

Bankastraat eindelijk aangepakt

DEN HAAG - Maandag is de herinrichting van de Bankastraat gestart. In 2008 verzamelden wijkbewoners ruim 1.200 handtekeningen en leverden een schets in met een plan om de veiligheid te vergroten. Nu komt er eindelijk een eind aan het wachten.De reden voor het lange wachten: het project moest meeliften op groot onderhoud en moest ook rekening houden met omliggende projecten.

De herinrichting van de Bankastraat start op 17 oktober 2016 en duurt tot 3 maart 2017. Verkeersveiligheid en het belang van fietsers staan voorop in het nieuwe ontwerp. In beide richtingen komen rode fietsstroken. Zo krijgen fietsers ruim baan. Ook komen er duidelijke laad- en losplekken voor ondernemers. Daarnaast vervangt de gemeente het riool tussen de Kerkhoflaan en het Bankaplein en komen er klassieke lantarenpalen passend bij het historisch karakter van de buurt.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, hierbij wordt rekening gehouden met de feestdagen. Tijdens de eerste fase (17 okt – 24 dec) is de Bankastraat tussen de Kerkhoflaan en het Bankaplein afgesloten voor al het verkeer. Op 9 januari start de volgende fase. Dan is de Bankastraat steeds via één rijstrook bereikbaar.

Burgerinitiatief
De plannen voor de herinrichting komen voort uit een burgerinitiatief om de straat verkeersveiliger te maken. Hoewel het initiatief al in 2008 werd ingediend, heeft het lange tijd geduurd voordat dit project kon meeliften op het programma voor groot onderhoud. Door deze koppeling hoeft de grond maar één keer open en dat is niet alleen goedkoper, maar levert ook minder hinder op. Bovendien moest de gemeente vermijden dat het verkeer van andere grote projecten geen alternatieve route meer had.

Omleidingsroute
Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via de Kerkhoflaan, Scheveningseweg en de Burgemeester Patijnlaan. Winkels en horeca blijven bereikbaar. Enige overlast is onvermijdelijk. De gemeente en de aannemer hebben alle betrokkenen zo goed mogelijk geïnformeerd. De omleidingsroute wordt via borden aangegeven en voor bewoners is er een bouw-app ontwikkeld.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 21 JANUARI 2018

 - AD: Nachtmetro stoort Spijkenissers in hun slaap


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst - 6 reacties

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden - 1 reactieGelezen: 1329 keer.