Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 19 oktober 2016 om 13:27 uur. 

Groep de Mos wil gratis parkeren op Leyweg

DEN HAAG - Raadslid Arjen Dubbelaar: “Gratis parkeren in winkelcentrum Leidschenhage, gratis parkeren in winkelcentrum In de Bogaard. Wij willen dit ook voor winkelcentrum Leyweg. Het stadsbestuur moet wakker worden en dit regelen voor de Leyweg!”Afgelopen week stond er op de voorpagina van de Rijswijkse Krant een artikel over gratis parkeren in winkelcentrum In de Bogaard. Met exploitanten en eigenaren van het winkelcentrum wil de gemeente Rijswijk komen tot de eerste uren gratis parkeren. De Haagse politieke partij Groep de Mos heeft vaker aandacht gevraagd voor winkelcentrum Leyweg en wil dat het stadsbestuur ook zorgt dat bezoekers van de Leyweg gratis in de garage kunnen staan.

Groep de Mos-raadslid Dubbelaar: “Wij maken ons al jaren druk om de Leyweg, maar dit kunnen ze toch niet negeren in het stadhuis. Alle buurtwinkelcentra rondom de Leyweg bieden al gratis parkeren. Nu naast winkelcentrum Leidschenhage ook winkelcentrum In de Bogaard gratis parkeren gaan aanbieden, moet ons stadsbestuur direct met de eigenaar van de parkeergarages op de Leyweg aan tafel. Dit moet gewoon geregeld worden!”

Twee parkeergarages
Winkelcentrum Leyweg beschikt over twee parkeergarages met een totale capaciteit van 1000 parkeerplaatsen. De tarieven in de overdekte garages zijn klantvriendelijk met € 1,60 voor de eerste twee uur en daarna € 0,80 per 30 minuten. Op koopzondagen is er gratis parkeren. Het winkelcentrum is erg actief op social media en heeft verschillende lopende acties. De lokale politieke partij wil dat de bezoekers het winkelcentrum nog makkelijk weet te vinden.

“Natuurlijk begrijpen wij dat de tarieven al relatief laag zijn, zeker als het vergelijkt met tarieven in de Haagse binnenstad. Wij willen graag ook deze drempel wegnemen zodat bezoekers sneller geneigd zijn om naar de Leyweg te komen. De Leyweg heeft echt een hoop te bieden met vele hardwerkende zelfstandig ondernemers. Ik gun deze mensen een heleboel klanten, dat is goed voor het winkelcentrum, de werkgelegenheid en uiteindelijk voor de inwoners van stadsdeel Escamp. In het Wateringse Veld hoor ik regelmatig dat mensen uitwijken naar Naaldwijk of Leidschendam vanwege het gratis parkeren, dat vind ik jammer en dan denk ik, dat moet dan toch anders. Ik ga ons stadsbestuur weer vragen om hier mee aan de slag te gaan”, aldus raadslid Dubbelaar.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 12 reactiesGelezen: 1227 keer.