Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 15:21 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 22 oktober 2016 om 13:24 uur. 

Haagse VVD wil in 2025 in 30 minuten van Den Haag naar Düsseldorf

DEN HAAG - De Haagse VVD diende vrijdag een initiatiefvoorstel in om een supersnelle hyperloop-verbinding tussen Den Haag en Düsseldorf tot stand te brengen. “De internationale bereikbaarheid van Den Haag moet beter,” laat gemeenteraadslid Monique van der Bijl weten.Het is volgens de liberalen tijd dat de gemeente zelf het initiatief neemt en een onderzoek start naar deze hightech vorm van openbaar vervoer.

Vorige week maakte Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) bekend dat er in 2018 maar vier directe treinen tussen Den Haag en Brussel zullen rijden. Den Haag, de internationale stad van vrede en recht, is het thuis voor ongeveer 160 internationale organisaties en vele bedrijven die hun geld verdienen in het buitenland. Onze regio is verantwoordelijk voor 25 procent van de Nederlandse export. “En juist die internationale bereikbaarheid is dus een randvoorwaarde voor alle bedrijven en instellingen die nu in Den Haag zijn gehuisvest. Een goede bereikbaarheid zal ook meer bedrijven aantrekken, en extra banen opleveren. Het is dus belangrijk om daarin te investeren.”

De Haagse VVD wil een zogenaamde hyperloop verbinding tot stand brengen tussen Den Haag en Düsseldorf. Hiervoor moet worden samengewerkt met de TU Delft.
De TU Delft neemt deel aan een internationale competitie voor de ontwikkeling van dit nieuwe, supersnelle en duurzame transportmiddel. Het systeem bestaat uit buizen die onder lagedruk staan en waarin capsules met passagiers of vracht kunnen reizen. De luchtweerstand is zo laag dat je met bijna de snelheid van geluid kan reizen, terwijl het veel goedkoper, efficiënter en gemakkelijker is dan vliegen. “Zo’n verbinding maakt het straks mogelijk om in een half uur van Den Haag naar Düsseldorf te reizen. Duitsland is en blijft Nederlands belangrijkste handelspartner. Een goede verbinding met het economisch hart van Duitsland is ook meteen goed voor de economie in de hele Haagse regio.”

De liberalen vragen het college van de gemeente Den Haag om een case study te starten. Dan kan blijken wat de kosten zijn van een dergelijke verbinding, maar ook wat de mogelijkheden zijn. “Voor ons is het overduidelijk dat er in Delft een hoogwaardig en innovatief product wordt ontwikkeld. Als stad willen wij onze bereikbaarheid verbeteren, maar juist ook ruimte maken voor dit soort nieuwe en geavanceerde ontwikkelingen. We moeten daarom ook onderzoeken hoe we deze kennis in de regio kunnen faciliteren door het oprichten van een kenniscentrum.”
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 1 reactie

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 1547 keer.