Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 3 november 2016 om 12:17 uur. 

Zoetermeer vernieuwt toegang Mandelabrug

ZOETERMEER - Op dit moment wordt volop gewerkt aan het vernieuwen van de toegangen van de Mandelabrug. Zowel aan de kant van de wijk Driemanspolder als van Rokkeveen komen straks twee roltrappen met in het midden een nieuwe lift.De huidige roltrappen zijn aan vernieuwing toe. Vooral mensen die minder goed ter been zijn en de lift gebruiken kunnen straks gemakkelijker de perrons bereiken. Ook de verbinding tussen de stad en de wijk Rokkeveen wordt sterk verbeterd. De werkzaamheden duren tot voorjaar 2017. Tijdens het werk zijn de bestaande liften en de buitentrappen gewoon te gebruiken. De werkzaamheden staan op borden aangegeven.

Marc Rosier (wethouder openbaar gebied & project Entree Zoetermeer): `Ik ben blij dat de Mandelabrug veel beter toegankelijk wordt. Dit is het begin van het zichtbaar vernieuwen van de brug en het hele A12-gebied. De brug en het gebied zullen de komende tijd ingrijpend veranderen.`

Planning
Afgelopen zomer is gewerkt aan het verwijderen van de middelste roltrappen en dit najaar worden de nieuwe liften geïnstalleerd. Inmiddels zijn de palen voor de fundering van de staalconstructie geheid en wordt de betonnen behuizing voor de liften aangebracht. Deze fase duurt tot eind 2016. De verwachting is dat de eerste liftconstructie aan de zijde Driemanspolder begin december wordt geïnstalleerd en dat de liftconstructie aan de kant van Rokkeveen medio december wordt geplaatst. In de eerste week van 2017 worden de `oude` roltrappen verwijderd en worden vervangen door de `nieuwe` roltrappen.

Entree van de stad
Het gebied langs de A12, station Zoetermeer en de Mandelabrug is dé entree van de stad. Via dit knooppunt van bedrijvigheid passeren dagelijks ruim 200.000 auto`s onze stad en gebruiken elke dag 6000 passanten de brug. Gemeente, ondernemers en inwoners willen de kansen van het gebied benutten. Samen werken ze aan vernieuwingen en creatieve projecten.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 15 DECEMBER 2017

 - Rover-Den Haag wil bus 25 naar Centraal Station - 11 reacties

 - Partij voor de Dieren wil vervuilende scooters weren uit de stad - 1 reactieGelezen: 1190 keer.