Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 11-12-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 7 november 2016 om 16:42 uur. 

Combinatieticket P+R en OV in Rotterdam nog ver weg

ROTTERDAM - In het kader van het Parkeerplan 2016-2018 ‘Parkeren in Beweging’ is uitvoerig met RET en Metropoolregio Rotterdam-Den Haag gesproken over de mogelijkheden voor het invoeren van een combikaart (parkeren op P+R en gebruik OV) gericht op de doelgroep toeristen en dagjesmensen (gezinnen).In het raadsvoorstel behorende bij het Parkeerplan is aangegeven, dat het technisch lastig is gebleken om op korte termijn te komen tot een combinatieticket van parkeren op een betaalde P+R en openbaar vervoer.

De invoering van een systeem waarbij een combinatieticket zowel toegang geeft tot het openbaar vervoer als tot de P+R-locaties, duurt minimaal 6 tot 9 maanden. De eenmalige kosten worden bepaald door de aanschaf van kaartmachines. Deze automaten, à C 50.000,- per stuk, moeten speciaal worden aangeschaft. Per P+R-locatie zouden minimaal twee automaten moeten worden aangeschaft. Dat levert een kostenpost van C 600.000,- op (zes betaalde P+R locaties). Verder zijn er diverse complexe softwarematige aanpassingen noodzakelijk in de systemen van de RET en moeten er specifieke kaartjes worden ontwikkeld met een kortingstarief. De kaartautomaten zullen frequent bijgevuld moeten worden. Omdat het om waardepapieren gaat, vergt dit bijvullen gespecialiseerd personeel. De mechanische uitgifte van de kaartjes (set van 2 tot 6 kaartjes) maakt dit een kwetsbaar technisch systeem.

Het is niet mogelijk om met de OV-chipkaart te betalen voor de P+R. Translink, het bedrijf achter de OV-chipkaart, wil hier momenteel niet aan meewerken. In het land lopen diverse proeven met nieuwe betaalvormen voor het OV. De RET verwacht dat over enkele járen het inchecken met barcode, bankpas en/of mobiele telefoon mogelijk is. Dit biedt ook vele mogelijkheden voor het aanbieden van combinatietickets, zoals met P+R. De introductie van een combinatieticket zoals eerder omschreven vraagt om een grote investering die in relatief korte termijn moet worden afgeschreven. De verwachting is, dat een combiticket (al dan niet met gereduceerd tarief voor openbaar vervoer) leidt tot onvoldoende extra reizigers om een dergelijke investering terug te verdienen.

Om de P+R-locaties de komende járen toch aantrekkelijk te houden voor dagjesmensen is in het kader van het Parkeerplan 2016-2018 `Parkeren in Beweging’ besloten om de P+R-locaties in het weekend gratis te maken.

Bron: Brief van Pex Langenberg, Wethouder Mobiliteit Rotterdam aan de commissie Economie, Haven, Mobiliteit en Duurzaamheid (EHMD)
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 11 DECEMBER 2017

 - Alle trams, behalve lijn 12, en bussen rijden weer normale route - 18 reacties

 - Partij voor de Dieren op de bres voor de Koekamp - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 10 DECEMBER 2017

 - Geen Tourist Tram in de kerstvakantie - 3 reacties

 - Scooterrijder botst tegen zijkant van tram 17 (5043) - 4 reactiesGelezen: 1075 keer.