Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-1-2018, 20:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 11 november 2016 om 14:37 uur. 

In juli 2017 elektrische bussen in Dordrecht en Gorinchem

DEN HAAG - Vervoerder Arriva gaat vanaf juli 2017 elektrische bussen inzetten in Dordrecht en Gorinchem. Het gaat om 5 elektrische bussen die worden ingezet op lijn 10 in Dordrecht en op de lijnen 1 t/m 4 in Gorinchem.De nieuwe bussen worden geproduceerd bij VDL Bus & Coach. Deze moderne, lichtgewicht bussen kennen geen uitstoot van uitlaatgassen en zijn bovendien stiller.

Gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland is enthousiast over de komst van de innovatieve bussen. “Zuid-Holland wil de best bereikbare provincie zijn en zet daarom in op innovatie en verduurzaming. Zeker in de smalle straten in de stadscentra bieden deze bussen hun meerwaarde, maar ook daarbuiten dragen deze bussen volop bij aan de onze doelstelling van betrouwbaar, bereikbaar en betaalbaar vervoer. Ik feliciteer wethouders verkeer en vervoer Hans Freije van Gorinchem en Rik van der Linden van Dordrecht dan ook met de komst van de prachtige nieuwe bussen van Arriva.”

Anne Hettinga, bestuursvoorzitter Arriva Nederland: “Als organisatie doen wij steeds meer op het gebied van duurzaamheid en schonere bussen. We staan aan de vooravond van een uitdagende transitie binnen het OV. De afgelopen jaren hebben we diverse ervaringen opgedaan met elektrisch vervoer en ik ben er trots op dat we nu ook in Dordrecht en Gorinchem de volgende stap kunnen maken naar elektrisch vervoer. Dit is mede te danken aan de goede samenwerking met de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Dordrecht en Gorinchem.”

Type bussen
In Dordrecht gaat het type VDL MidCity rijden, dit zijn stille en lichte, kleine bussen. Geschikt voor 15 personen. Ideaal voor de oude binnenstad. In Gorinchem gaat Arriva 2 VDL Citea LLE bussen inzetten. De bussen worden gedurende de daluren en in de nacht opgeladen op de Arriva-vestiging. Hiervoor worden nog voorzieningen gerealiseerd.

Ontwikkeling elektrisch vervoer binnen Arriva
Arriva heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met elektrisch vervoer op Schiermonnikoog en in ’s-Hertogenbosch. Inmiddels rijden er 13 elektrische Arriva-bussen in Nederland. Eind dit jaar komen daar nog eens 30 elektrische bussen bij die ingezet gaan worden op de stadsdiensten Venlo en Maastricht en op de Waddeneilanden Ameland, Vlieland en Terschelling.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 9 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 17 JANUARI 2018

 - Startstation E-lijn genomineerd voor Nieuwe Berlagevlag 2017 - 12 reacties

 - 50PLUS: Geef prioriteit aan betaalbaarheid OV

 - Staatssecretaris bekijkt mogelijkheden OV rond oudejaarsavond - 4 reactiesGelezen: 1380 keer.