Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-1-2018, 20:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 12 november 2016 om 14:35 uur. 

Extra geld provincie Zuid-Holland voor OV

DEN HAAG - De provincie Zuid-Holland kwam deze week met plannen voor flinke verbeteringen in het openbaar vervoer. Op zo’n twintig (scholieren-)buslijnen wordt de dienstregeling uitgebreid. Op andere lijnen gaan eerder geplande bezuinigingen niet door. Ook gaat er extra geld naar de betaalbaarheid van het OV.Dit alles gebeurt op initiatief van de SP. Fractievoorzitter Lies van Aelst is blij met dit succes.

Voor het hele verbeterplan trekt de provincie vier miljoen euro uit. Dit geld gaat zowel naar verbeteringen in de dienstregeling als naar het betaalbaar houden van het openbaar vervoer. Dit betekent concreet dat de invoering van de nieuwe provinciebrede abonnementen volgend jaar de reiziger niet meer geld mag kosten.

Het SP-voorstel hiervoor kreeg deze zomer steun van alle partijen in Provinciale Staten. Per 11 december –de ingangsdatum van de nieuwe dienstregeling– worden er in alle drie de provinciale vervoersgebieden (Zuid-Holland Noord, de DAV-regio en Hoeksche Waard/Goeree Overflakkee) verbeteringen doorgevoerd.

In Zuid-Holland-Noord blijven de spitsbusritten tussen Katwijk en Leiden behouden. De Krimpenerwaard krijgt een betere verbinding tussen Schoonhoven en Gouda in de avonduren. Eerder geplande bezuinigingen op lijn 194 worden daar teruggedraaid.

Op Goeree Overflakkee en in de Hoeksche Waard wordt vooral geïnvesteerd in extra ritten van de scholierenlijnen richting Barendrecht, Hellevoetsluis, Middelharnis en Rotterdam en in een betere ontsluiting van kleine kernen buiten de spits.

De Alblasserwaard en Vijfheerenlanden krijgen in de spits betere busverbindingen met Utrecht en Dordrecht. Ook komt er een nieuwe buslijn naar bedrijventerrein Dordtste Kill III en blijven de vroege ochtendritten van de Merwedelingelijn behouden.

Volgens SP-fractievoorzitter Lies van Aelst had het OV in Zuid-Holland de afgelopen jaren flink te lijden onder de bezuinigingen van het kabinet op de Rijksbijdrage hiervoor. ‘Met het extra geld van de provincie wordt dit nu zo goed mogelijk hersteld’.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 9 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 17 JANUARI 2018

 - Startstation E-lijn genomineerd voor Nieuwe Berlagevlag 2017 - 12 reacties

 - 50PLUS: Geef prioriteit aan betaalbaarheid OV

 - Staatssecretaris bekijkt mogelijkheden OV rond oudejaarsavond - 4 reactiesGelezen: 1445 keer.