Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-12-2017, 13:59 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 12 november 2016 om 14:37 uur. 

D66 blij met tunnel voor Scheveningen

DEN HAAG - Woensdag maakte het college bekend dat de ingang naar de nieuwe parkeergarage van Hommerson op de Noordboulevard een tunnel wordt. D66-fractievertegenwoordiger Dennis Groenewold is blij met dit nieuws.“De mogelijkheid om een tunnel aan te leggen was voor ons een belangrijke voorwaarde om in te stemmen met de plannen. We hebben ook expliciet gevraagd of deze optie op de agenda kon blijven. Met de tunnel naar de nieuwe parkeergarage komt het college een belangrijk bezwaar van de bewoners tegemoet. Dat is goed voor het draagvlak voor de plannen van de Noordboulevard. Het is hoog tijd dat die dezelfde uitstraling krijgt als de rest van de Scheveningse boulevard.”

Fuik
Bewoners maakten zich zorgen voor extra verkeersopstoppingen op de Gevers Deynootweg. In de eerste versie van de plannen stond de ingang van de parkeergarage via die straat. Vooral bij de ‘fuik’, het kruispunt bij het Carlton Beachhotel, was de angst dat de extra verkeersstromingen voor nog meer verkeersopstoppingen zou zorgen. Tegelijkertijd wordt ook de in- en uitgang van de garage aan de Zwolsestraat in het plan meegenomen. D66-raadslid Rachid Guernaoui: “Met deze plannen wordt de Gevers Deynootweg ontzien. Samen met de nieuwe in- en uitgang van de Zwolsestraat garage is dit een mooie verbetering van de doorstroming van het verkeer. Een echte verbetering voor Scheveningen op zomerse dagen.” Verantwoordelijk D66-wethouder De Bruijn (verkeer) is het daarmee eens: “Het verkeer kan dadelijk direct zijn weg vinden naar de garage. Dat verbetert de doorstroming van het verkeer enorm.”

Noord-Boulevard
Het plan voor een parkeergarage maakt onderdeel van een groter plan van Hommerson om het winkelgebied van de Noordboulevard van Scheveningen een facelift te geven. De gemeente gaat tegelijkertijd de openbare ruimte aanpakken zodat de Noordboulevard dezelfde uitstraling krijgt als de rest van de Scheveningse boulevard. Groenewold: “Wie nu bij de Pier komt, heeft vaak het idee dat dat het einde van de boulevard is. Als de nieuwe plannen zijn uitgevoerd, lopen bezoekers hopelijk vanzelf door.”
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 17 DECEMBER 2017

 - Feest in Amsterdam-Zuidoost om behoud van Metrolijn 53

 - Schaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 7 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 4 reactiesGelezen: 1472 keer.