Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 15:21 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 18 november 2016 om 14:42 uur. 

D66 en CDA: Verdwijnen de nachtbussen van RET uit Westland?

WESTLAND - Op 15 november 2016 heeft de Rotterdamse CDA-fractie schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van een artikel in De Telegraaf. In dit artikel schetst wethouder Langenberg de mogelijkheid dat nachtelijk metrovervoer gaat worden ingevoerd. De kosten voor dit vervoer worden gehaald uit het budget voor de nachtbussen van de RET.CDA Rotterdam maakt zich met name zorgen over de nachtbus naar Hoek van Holland. Deze lijn stopt ook bij diverse haltes in Naaldwijk en ‘s-Gravenzande en is daarmee een goede aanvulling op het openbaar vervoer in Westland. Nu Hoek van Holland ook een steeds belangrijker uitgaansgebied voor Westland lijkt te gaan worden, zou lijn 19 nog meer betekenis kunnen krijgen voor het Westlandse uitgaansleven.

Daarnaast is lijn 19 niet alleen geschikt voor uitgaanspubliek, maar ook voor reizigers die met de nachttrein aankomen op Rotterdam Centraal of daar juist mee willen gaan reizen.

In een eerder stadium is Nachtbus 7 van HTM Buzz al na een zeer korte proefperiode opgeheven. Indien ook BOB-bus 19 verdwijnt is Nachtbus 4 van HTM Buzz nog de enige die het Westlands grondgebied aandoet, met een route door Wateringen.

In de beantwoording van eerdere schriftelijke vragen heeft het Westlandse college zich positief uitgelaten over nachtelijk openbaar vervoer en toegezegd zich in te zetten voor behoud en waar mogelijk uitbreiding van het nachtnet.

In MRDH-verband worden op dit moment de concessies voorbereid voor het busvervoer. Het uitgangspunt zal zijn om vooralsnog geen bestaande lijnen op te heffen. Met dit gegeven zou het ook vreemd zijn om lijn 19 nu al op te heffen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 3 reacties

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg - 1 reactie

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 1261 keer.