Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-1-2018, 20:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 20 november 2016 om 14:13 uur. 

Tram 16 urenlang gestremd door demonstratie Kerkplein

Den Haag - De politie hield op zaterdag 19 november in het begin van de avond 166 demonstranten aan op het Kerkplein. Ongeveer 200 demonstranten kwamen af op de aangekondigde demonstratie “Fight Repression”, een demonstratie tegen politiegeweld en onderdrukking vanuit de overheid.


Om de aangehouden demonstranten naar het hoofdbureau te vervoeren waren meerdere HTM-bussen en arrestantenbusjes nodig.

Op het Kerkplein verzamelden zaterdagmiddag zo’n 200 deelnemers zich om een vooraf besproken route te lopen richting het Spuiplein. Een van de afspraken met de organisatie was dat de demonstranten zonder gezichtsbedekking de route zouden afleggen. Op het Kerkplein hadden veel van de demonstranten bij aanvang van de demonstratie hun gezichten met sjaals, capuchons en zonnebrillen bedekt. De politie vorderde de demonstranten meerdere keren hun gezichtsbedekking te verwijderen, omdat de demonstratie anders geen doorgang kon vinden en wees ze op de gemaakte afspraken hierover. Nadat de groep geen gehoor gaf aan deze vorderingen, heeft de burgemeester besloten de demonstratie te beëindigen.

De aanwezige demonstranten zijn vervolgens door de politie in de gelegenheid gesteld om de demonstratie te verlaten en hun weg te vervolgen. Een aantal gaf hier gehoor aan en verliet de demonstratie.

Aanhoudingen
Een groep van 166 demonstranten koos ervoor om op het Kerkplein te blijven, waarop zij collectief door de ME zijn ingesloten en aangehouden voor de overtreding van de WOM (Wet Openbare Manifestaties). Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Tussen de verdachten werden op de grond zware stukken illegaal vuurwerk aangetroffen, maar ook verfbommen, stokken en een klauwhamer.

Kijk voor heel veel foto`s en drie video`s op www.regio15.nl/nieuws/lijst-weergave/23-demonstraties/26256-demonstratie-tegen-politie-eindigt-in-politiecel.


De trams die normaliter door de Torenstraat rijden hebben enige uren stilgestaan op last van de politie. Ook de Jan Hendrikstraat was afgesloten voor het verkeer.

HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 9 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 17 JANUARI 2018

 - Startstation E-lijn genomineerd voor Nieuwe Berlagevlag 2017 - 12 reacties

 - 50PLUS: Geef prioriteit aan betaalbaarheid OV

 - Staatssecretaris bekijkt mogelijkheden OV rond oudejaarsavond - 4 reactiesGelezen: 1705 keer.