Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 21 november 2016 om 13:59 uur. 

Groep de Mos: Haal dikke streep door bouw Spuiforum 2.0
Bespaar miljoenen; creëer een stadspark en geen Cultuurpaleis

DEN HAAG - De welstandscommissie geeft maar geen groen licht voor de bouw van een cultuurpaleis aan Het Spui. “Een geluk bij een ongeluk, dit exorbitant dure Spuiforum 2.0 van de coalitiepartijen CDA, D66, PvdA, VVD en Haagse Stadspartij draagt namelijk helemaal niks bij aan de leefbaarheid in Den Haag of het verbinden van de Rivierenbuurt met het centrum”, aldus Groep de Mos raadslid Arjen Dubbelaar, die nu oproept om de komt van een peperdruur lelijk gedrocht te voorkomen door alsnog af te zien van de bouw van het Spuiforum 2.0.“Dit is het moment om alsnog te stoppen met dit miljoenenbal. Het Koninklijk Conservatorium blijft zitten waar ze nu gehuisvest zijn en knapt hun eigen onderkomen op, het Residentie Orkest brengen we onder in het World Forum. Dan besparen we als stad tientallen miljoenen, die we ook kunnen gebruiken voor het bestrijden van onze grootstedelijke problemen. Zo hebben we enorme uitdagingen in het bestrijden van de alsmaar stijgende armoede en werkloosheid”, aldus Dubbelaar.

Bovendien kan het gebied rondom het Spuiplein met de aanleg van een stadspark worden omgeturnd tot een levendig plek waar activiteiten en evenementen georganiseerd kunnen worden. Groep de Mos denkt daarbij aan terrassen, bankjes, veel groen, wat kiosken en een grote speelvijver, met fontein, waar kinderen in de zomer kunnen badderen en waar in de winter geschaatst kan worden.

Dubbelaar: “We houden veel geld over en we krijgen er midden in de stad een groen rustpunt voor terug, waar iedereen in Den Haag wat aan heeft. Win / win als je het mij vraagt. Misschien zelfs een beetje voor wethouder Wijsmuller, die onze stad heeft misleid met zijn Spuiforum-Nee campagne tijdens de verkiezingen”.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 12 reactiesGelezen: 1571 keer.