Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 21 november 2016 om 13:59 uur. 

OV-chipkaart met korting voor Amsterdamse minima

AMSTERDAM - GVB en de gemeente Amsterdam willen dat contant geld binnenkort verleden tijd is in de bussen en trams. Dat zorgt voor meer veiligheid voor bestuurders, conducteurs en passagiers. Omdat veel Amsterdammers die niet veel te besteden hebben contant betalen in het OV, komt GVB deze groep tegemoet.Houders van een stadspas hebben de kans om een anonieme OV-chipkaart voor 5 euro in plaats van 7,50 euro, met daarop een saldo van 5 euro.

Cashloos
GVB wil uiteindelijk naar cashloos betalen in bus en tram. In dit kader worden bijvoorbeeld ook pinautomaten ingebouwd in de bus. Onderzoek wijst uit dat op dit moment veel Amsterdammers met een kleine beurs contant betalen voor hun rit met het Amsterdamse OV. De reden voor hen om niet met een OV-chipkaart te reizen, is de aanschafprijs van €7,50 per kaart. GVB biedt hulp aan deze groep met de uitgifte van een OV-chipkaart met saldo tegen een gereduceerd tarief, zodat ook zij kunnen blijven reizen binnen de hoofdstad.

Ruim 2.000 stadpashouders hebben de kaart inmiddels aangeschaft. Met de overhandiging vandaag van de OV-chipkaart aan Stadspasambassadeur Camille Rep hopen de gemeente en GVB dat nog meer Stadspashouders worden bereikt die de kaart nog niet hebben aangeschaft.

Alexandra van Huffelen, algemeen directeur GVB: "Als dé stadsvervoerder van Amsterdam en partner van de stad, vinden wij het belangrijk dat iedereen met ons kan meereizen. Ook de Amsterdammers die weinig te besteden hebben. Tegelijkertijd willen we de beste zorg en veiligheid bieden voor onze bestuurders en conducteurs. Met de OV-chipkaart met saldo voor Stadspashouders slaan we eigenlijk twee vliegen in een klap en kunnen wij hierdoor onze ambitie om contant geld op termijn van onze voertuigen te halen, verder uitrollen. We hopen dan ook dat we de komende weken nog veel Stadspashouders kunnen verwelkomen die in aanmerking komen voor deze OV-chipkaart met extraatje."

Wethouder Pieter Litjens (Verkeer en Vervoer): "Het OV is ontzettend belangrijk voor alle Amsterdammers om snel en efficiënt van A naar B te kunnen reizen. Door deze OV-chipkaart tegen lager tarief aan te kunnen bieden aan mensen met een kleinere beurs, kunnen ook zij gewoon met de bus en tram blijven gaan. Ook als dadelijk overal cashloos betalen is ingevoerd. Ik ben blij dat GVB op deze manier deze groep Amsterdammers helpt."
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 12 reactiesGelezen: 1314 keer.