Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 22-1-2018, 20:52 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 23 november 2016 om 14:29 uur. 

Haagse binnenstad wordt groener

DEN HAAG - Op initiatief van GroenLinks wordt het centrum van Den Haag groener. Bij nieuwe plannen om de binnenstad op te knappen krijgt groen een centrale plek. Het voorstel kreeg brede steun van de gemeenteraad.De gemeente trekt de komende jaren zes miljoen euro uit voor de herinrichting van het centrum van Den Haag. Verschillende gebieden worden opgeknapt en beter met elkaar verbonden. Zo wordt onder andere de kruising van het Spui en de Grote Marktstraat aangepakt en de overgang tussen het Binnenhof en Buitenhof aantrekkelijker gemaakt. Op verzoek van GroenLinks wordt groen een belangrijk uitgangspunt in de plannen.

Fractievoorzitter Arjen Kapteijns: “Groen dreigde het sluitstuk te worden van deze enorme investering. En als je achteraf pas kijkt of ergens nog ruimte is voor een boompje of een plantenbak dan wordt het meestal niks. Met dit voorstel hebben wij de wethouder de opdracht gegeven om groen van tevoren al een centrale plek te geven.”

GroenLinks benadrukt de waarde van bomen en planten in de stad. Een groenere omgeving is niet alleen aantrekkelijk maar draagt ook bij aan het verminderen van luchtvervuiling, wateroverlast en hitte-stress in de zomer.

Arjen Kapteijns: “Groen is meer dan hier en daar een plantenbak. Er zijn enorm veel mogelijkheden zoals groene daken, verticaal groen en groenstroken die ook dienen als tijdelijke wateropvang bij hoosbuien.”
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 1 reactie

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 21 JANUARI 2018

 - AD: Nachtmetro stoort Spijkenissers in hun slaapGelezen: 1297 keer.