Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 24 november 2016 om 12:53 uur. 

Metropoolregio wil 100% uitstootvrije bussen
Voorbereiding nieuwe busconcessies regio Rotterdam Den Haag

DEN HAAG - Ter voorbereiding op de nieuwe busconcessies heeft de Metropoolregio Rotterdam Den Haag het Ontwerp Programma van Eisen opgesteld. Gemeenten, vervoerbedrijven, consumentenorganisaties en andere OV-autoriteiten zoals de provincie hebben tot 11 januari 2017 de tijd om hierop te reageren.


Eerder dit jaar heeft HTMBuzz proefritten gereden met een elektrische bus van busbouwer Solaris.

Vier busconcessies
In de regio zijn vier busconcessies die tussen december 2018 en december 2019 aflopen: de stadsbusconcessie Den Haag, de stadsbusconcessie Rotterdam, de streekbusconcessie Voorne-Putten en de streekbusconcessie Haaglanden. Gezamenlijk zijn dit 500 bussen die dagelijks het openbaar busvervoer in de regio Rotterdam Den Haag verzorgen. In het Ontwerp Programma van Eisen is vastgelegd waaraan een vervoerder ten minste moet voldoen.

R-net
Met de nieuwe busconcessies start de Metropoolregio Rotterdam Den Haag met het invoeren op 5 buslijnen van het kwaliteitskenmerk R-net: snel, betrouwbaar, comfortabel en frequent rijdend openbaar. Daarmee wordt een deel van het busnetwerk in de regio onderdeel van het hoogwaardig openbaar vervoernetwerk in de Randstad.

Kwaliteit en duurzaamheid
De reiziger moet het busvervoer in de regio ervaren als één systeem. Daarom zijn de eisen voor de vier busconcessies bijna overal gelijk en moeten de toekomstige vervoerders zeer nauw met elkaar samenwerken op het gebied van lijnvoering, marketing, tarieven en reisinformatie. Alle voertuigen, met uitzondering van de R-net voertuigen, zullen worden uitgevoerd in één herkenbare kleurstelling. Reizigers moeten kunnen rekenen op frequent OV, een betrouwbare dienstregeling, actuele reisinformatie en bussen die voor iedereen goed toegankelijk zijn. De klant moet het openbaar vervoer waarderen met minimaal een 7,5 oplopende tot een 7,8 gedurende de concessieperiode. Ook zijn eisen opgenomen voor duurzaam busvervoer. In de nieuwe concessieperiode moet de vervoerder de transitie maken naar 100% zero emissie. De Metropoolregio daagt de vervoerders uit om met een ambitieus transitieplan deze stap zo snel mogelijk te maken.

Proces
Nadat de Metropoolregio de reacties van de verschillende partijen heeft ontvangen, wordt een definitief Programma van Eisen opgesteld (april 2017) en daarna per concessie een bestek. Vervolgens start de Metropoolregio met de aanbesteding van de twee streekconcessies: Voorne-Putten en Rozenburg en Haaglanden Streek. Deze twee huidige concessies eindigen in december 2018 en augustus 2019. De twee stadsbusconcessie eindigen in december 2019.

Ontwerp PvE Concessies Bus MRDH.PDF
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 12 reactiesGelezen: 1804 keer.