Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-1-2018, 20:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 27 november 2016 om 13:59 uur. 

Inspectie onderzoekt veiligheid Amstelveenlijn

AMSTERDAM - De Inspectie Leefomgeving en Transport stelt een onderzoek in naar de veiligheid van de Amstelveenlijn. Dit onderzoek komt er mede op aandringen van Voor Beter OV.Woensdag 15 november vond voor de derde keer binnen een jaar tijd een ernstige botsing tussen twee voertuigen van het GVB plaats. De materiele schade was opnieuw erg groot, en opnieuw raakten passagiers gewond. Dit ongeval was voor de Maatschappij Voor Beter OV de druppel die de emmer deed overlopen. Voor Beter OV zocht nog dezelfde dag contact met ILT, maar kreeg te horen dat ILT op formele gronden geen onderzoek kon starten. Dit is omdat de Amstelveenlijn onder de Lokaalspoorwegwet valt, en daardoor niet ILT, maar de decentrale overheid bevoegd is.

Vervolgens heeft Voor Beter OV zich tot de Stadsregio Amsterdam gewend. Die heeft, als bevoegd orgaan, aan ILT verzocht en gemachtigd om onderzoek te gaan verrichten. Hierdoor is het door Voor Beter OV wenselijk geachte onderzoek alsnog mogelijk gemaakt.

Voor Beter OV is blij dat er een onderzoek naar de veiligheid op de Amstelveenlijn komt. Hoewel het OV veel veiliger is dan de auto, staat deze veiligheid op de Amstelveenlijn, gezien de ernstige botsingen tussen (snel)trams onderling, blijkbaar onder druk.HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 9 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 17 JANUARI 2018

 - Startstation E-lijn genomineerd voor Nieuwe Berlagevlag 2017 - 12 reacties

 - 50PLUS: Geef prioriteit aan betaalbaarheid OV

 - Staatssecretaris bekijkt mogelijkheden OV rond oudejaarsavond - 4 reactiesGelezen: 1406 keer.