Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 6 december 2016 om 15:57 uur. 

Rijswijkseweg heringericht, tramhaltes klaar voor de Avenio

DEN HAAG - Vanaf april tot begin december 2016 is de Rijswijkseweg opnieuw ingericht. Dit was nodig voor de nieuwe trams voor lijn 15. Tegelijk met het werk aan de tramhaltes is de Rijswijkseweg heringericht. Vanaf 5 december is de weg weer open voor verkeer.Vanaf eind augustus 2016 is er gewerkt aan de riolering en de herinrichting van de Rijswijkseweg `stad uit`. De Rijswijkseweg tussen de Jan van der Heijdenstraat en Laakkade (stad uit) is vanaf maandag 5 december weer opengesteld.

Stadslaan
Het gedeelte van de Rijswijkseweg, tussen de Laakkade en de Jan van der Heijdenstraat, is een stadslaan geworden. Dit houdt in dat de Rijswijkseweg vooral een functie heeft voor bestemmingsverkeer. De Rijswijkseweg heeft nu per rijrichting 1 rijstrook in plaats van 2. Aan beide kanten van de rijbaan liggen parkeerstroken voor ongeveer 100 extra parkeerplaatsen. De ventweg is verdwenen, omdat de Rotterdamsebaan de functie van doorgaande weg gaat overnemen. Er zijn vrij liggende fietspaden met een breedte van 2.20 meter aangelegd. De bomen aan de Rijswijkseweg zijn gerooid in maart. Hiervoor in de plaats zijn eind november 69 bomen geplant, iepen en vogelkers, in 4 bomenrijen.

Herinrichting Rijswijkseweg tussen Rijswijkseplein en Neherkade
De herinrichting van de Rijswijkseweg tussen Rijswijkseplein en Neherkade vindt naar verwachting in 2018 plaats. De gemeente past dan de halte op het Rijswijkseplein aan voor de nieuwe trams. Hiervoor wordt ook de rijweg, het fietspad en de stoep aangepast. Tegelijkertijd wordt het riool vervangen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 9 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 14 reactiesGelezen: 1813 keer.