Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 15 december 2016 om 15:52 uur. 

`Plannen OV Den Haag Zuidwest verdienen sneltreinvaart`

DEN HAAG - Den Haag Zuidwest is niet goed aangesloten op het openbaar vervoer netwerk en daarom ook niet op de regionale arbeidsmarkt. Dat blijkt uit diverse stukken van de metropoolregio en ook de Agenda Ruimte voor de Stad.“Wie nu in Moerwijk woont en in het Westland werkt is aangewezen op een auto. Dat moet anders.” zegt Robert van Asten (fractievoorzitter van D66). Want: “In de wijken van Zuidwest worden de komende jaren flink wat woningen bijgebouwd. Nog meer mensen zullen dan van een bus of tram gebruik willen maken.” Daarom wil de D66 dat er voordat er flink wordt bijgebouwd plannen op tafel komen om beter en sneller openbaar vervoer en meer fietsroutes worden gepland en aangelegd.

Nu staat in de Agenda Ruimte voor de stad dat extra OV pas in de periode 2026-2040 op de agenda komt en dat vind Van Asten echt te laat: “Van de Vinex-wijken hebben we geleerd dat als je pas een tramlijn aanlegt wanneer de hele wijk is aangelegd iedereen al een auto heeft. Dan laten mensen OV links liggen met als gevolg dat er een enorm parkeerprobleem ontstaan én elk vrij stukje openbare ruimte door de auto wordt ingenomen in plaats van ruimte voor groen en speelterreintjes.”

D66 dient samen met de ChristenUnie/SGP, PvdA, Groep de Mos en CDA een amendement in op het collegevoorstel Agenda ruimte voor de Stad. Hierin vragen de partijen van de gemeente om in de wijken waar wordt ingezet op verdichting, maximale inspanningen te verrichten voor het maken van OV-verbindingen en fietspaden.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 17 DECEMBER 2017

 - Feest in Amsterdam-Zuidoost om behoud van Metrolijn 53

 - Schaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 8 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 4 reactiesGelezen: 1363 keer.