Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 14-12-2017, 12:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 15 december 2016 om 15:57 uur. 

Subsidie voor nieuwe remise RET en HTM

DEN HAAG - RET en HTM ontvangen subsidie van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) voor de aanleg van de railinfrastructuur in de nieuwe remises.Goede verbindingen met comfortabel en betrouwbaar tram- en metrovervoer voor de inwoners en bezoekers van de metropoolregio Rotterdam Den Haag zijn een belangrijke voorwaarde voor economische groei. Om de kwaliteit van het openbaar vervoer in de regio een verdere impuls te geven, verleent de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) € 13.731.687 subsidie aan de RET voor de geplande bouw van de nieuwe remise Kleiweg. Om in te spelen op toekomstige ontwikkelingen zoals bijv. de langere metrovoertuigen van de Hoekse Lijn is het nodig de huidige remise te vernieuwen. De RET pleegt momenteel een omvangrijke investering om de geplande nieuwbouw van de remise Kleiweg mogelijk te maken. De subsidie van MRDH is bedoeld voor de aanleg van de railinfrastructuur.

HTM ontvangt € 15.884.168,-- subsidie voor de aanleg van de railinfrastructuur op het terrein van de nieuwe remise Zichtenburg II. Het tramnet in Den Haag en omgeving is de afgelopen jaren aangepast aan de nieuwe trams. Om de nieuwe trams te kunnen stallen in de remise is ook daar aanpassing van de infrastructuur nodig. Eerder al verleende de metropoolregio hiervoor een subsidie aan HTM van € 2,7 mln. Hiervan zijn 12 nieuwe universele opstelplaatsen gerealiseerd in de nieuwe remise Zichtenburg II. Met deze tweede subsidie heeft HTM de overige 36 stallingsplekken en de benodigde technische en operationele functies gerealiseerd. HTM heeft de nieuwe remise inmiddels in gebruik genomen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 14 DECEMBER 2017

 - Meisje zwaargewond na val onder RandstadRail - 1 reactie

 - Ingebruikname Hoekse Lijn pas in vierde kwartaal van 2018

 - Werknemers RET krijgen 6,5% meer loon


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 13 DECEMBER 2017

 - OV-reiziger actief geattendeerd op gemiste uitcheck - 7 reacties

 - Rotterdamse VVD wil opheldering over vertraging Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Mondriaanjaar succesvol voor Den HaagGelezen: 1451 keer.