Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 16 december 2016 om 15:29 uur. 

Landelijk toekomstbeeld OV sluit aan bij prioriteiten metropoolregio en provincie

DEN HAAG - De inzet van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de provincie Zuid-Holland sluit aan bij ‘Toekomstbeeld OV 2040’, de gezamenlijke inzet van vervoerders, reizigersorganisaties, provincies, metropoolregio’s en Rijk.Op donderdag 15 december presenteerden de partijen samen met staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu het Toekomstbeeld. Daarin wordt prioriteit gegeven aan vraaggericht vervoer, het versterken en integreren van openbaar vervoer in stedelijke regio’s, een mobiliteitsnetwerk dat regionale centra en middelgrote steden blijft verbinden en een inzet op verdere verduurzaming en innovatie.

Gedeputeerde verkeer en vervoer Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland en voorzitter van de bestuurscommissie Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Pex Langenberg zijn ingenomen met de landelijke inzet. Vermeulen: "In Zuid-Holland moeten we blijven investeren in snel, betrouwbaar en voordelig openbaar vervoer. Bijvoorbeeld door de introductie van nog meer frequente R-Net lijnen. Op het platteland willen we meer vraagafhankelijk vervoer om te voorkomen dat er lege bussen rondrijden. Met innovaties zoals de waterstofbus zorgen we dat we ook in de toekomst ons openbaar vervoer betaalbaar kunnen houden. "Langenberg: “RandstadRail laat zien, waarom we vervoerssystemen verder moeten integreren. Met een hoge frequentie, aantrekkelijke voertuigen, goede ketenvoorzieningen in combinatie met ruimtelijke ontwikkelingen hebben we een enorme reizigersgroei gerealiseerd. Voortborduren op het succes van RandstadRail is nu één van de prioriteiten van het Toekomstbeeld.”

Regionaal Investeringsprogramma
Afgelopen zomer hebben de partijen in de Zuidelijke Randstad het Regionaal Investeringsprogramma aangeboden aan premier Rutte. Met dit programma wordt ingezet op de vernieuwing en verduurzaming van de economie in het dichtstbevolkte stuk van Nederland. Voor de toekomst van het OV bevat het investeringsprogramma prioriteiten die naadloos aansluiten bij de inzet van het toekomstbeeld OV, zoals de volledige viersporigheid tussen Rotterdam en Den Haag en de schaalsprong van de lightrail. Daarnaast wordt vanuit de regio ingezet op de doorontwikkelling van de succesvolle Parkshuttle in Capelle aan den IJssel op zes andere locaties en de verduurzaming en energietransitie van het openbaar vervoer. Voor de langere termijn moet de integratie van tram, metro, lightrail en sprinter worden verbeterd, waardoor reizigers met meer directe verbindingen sneller en frequenter naar hun bestemming kunnen reizen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 7 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 5 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 14 reactiesGelezen: 1324 keer.