Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 29 december 2016 om 14:07 uur. 

Stadsregio Amsterdam wordt Vervoerregio Amsterdam

AMSTERDAM - Vanaf 1 januari 2017 gaat de Stadsregio Amsterdam verder als Vervoerregio Amsterdam. Met deze nieuwe organisatie blijven de vijftien gemeenten zich inzetten voor een optimale bereikbaarheid van de Amsterdamse regio.De Vervoerregio Amsterdam draagt bij aan goede verbindingen tussen bestemmingen binnen de Amsterdamse regio, zodat mensen zich per openbaar vervoer, fiets of auto snel, veilig en comfortabel kunnen verplaatsen. Daarvoor bundelen de vijftien gemeenten hun kennis en bestuurlijke kracht. De gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland en Zaanstad vormen samen de Vervoerregio Amsterdam.

De Vervoerregio Amsterdam richt zich uitsluitend op de regionale verkeer- en vervoerstaken, waaronder het opdrachtgeverschap van het openbaar vervoer en het realiseren van infrastructuur voor auto, OV en fiets. De taken van de Stadsregio op het gebied van Economie en Wonen worden georganiseerd binnen respectievelijk de Metropoolregio Amsterdam en de deelregio’s.

Mobiliteit in verandering
De mobiliteit in de Amsterdamse regio zal de komende jaren verder veranderen. Het aantal inwoners, arbeidsplaatsen en bezoekers groeit. Dit leidt tot meer auto’s, openbaar vervoer, (e-)fietsen, goederenvervoer en luchtverkeer. Steeds meer mensen maken gebruik van het openbaar vervoer en de fiets. Auto’s worden slimmer en schoner en we krijgen met nieuwe technologische oplossingen te maken.

Het complexe regionale verkeer- en vervoersysteem moet op de nieuwe ontwikkelingen aansluiten en verder worden versterkt. De Vervoerregio wil zorgen voor effectieve en innovatieve oplossingen. We richten ons hierbij op meer mogelijkheden voor fiets- en OV-gebruik, het verbeteren van het vervoer over de weg, smart mobility en het stimuleren van emissievrij vervoer. Zo willen we bijdragen aan een sterke regio waarin het voor iedereen prettig reizen en verblijven is.

Samenwerking versterken
De Eerste Kamer besloot in 2014 dat de gemeenten van de Stadsregio Amsterdam de status van vervoerregio krijgen. Daarbij kregen de Stadsregio en de provincies Noord-Holland en Flevoland de opdracht om de onderlinge samenwerking te versterken en de vervoerregio verder vorm te geven. De vijftien gemeenten van de stadsregio werken al jarenlang samen aan de bereikbaarheid van de regio Amsterdam. Maar het complexe verkeer- en vervoersysteem in deze regio overschrijdt gemeente- en provinciegrenzen en dus is intensievere samenwerking met Noord-Holland, Flevoland, Almere en Lelystad zeer gewenst. Deze partijen zullen dan ook meer dan voorheen hun kennis gaan delen op het gebied van vervoerplannen, concessies en aanbestedingen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 17 DECEMBER 2017

 - Feest in Amsterdam-Zuidoost om behoud van Metrolijn 53

 - Schaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 8 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 4 reactiesGelezen: 1074 keer.