Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 6 januari 2017 om 14:46 uur. 

VVD Rotterdam: Milieuzone is een symbolische maatregel

ROTTERDAM - De luchtkwaliteit in Rotterdam is verslechterd ondanks de invoering van de milieuzone. Dat blijkt uit cijfers van DCMR Milieudienst Rijnmond. Volgens VVD-raadslid Jan-Willem Verheij zijn de cijfers het zoveelste bewijs dat de milieuzone een symbolische maatregel is.“Als je een kijkje neemt op www.luchtmeetnet.nl en de gegevens van de meetstations aan de Rotterdamse Statenweg en Schiedamse Vest bestudeert, dan zie je dat de Rotterdamse luchtkwaliteit het afgelopen jaar flink achteruit is gegaan,” stelt Verheij vast.

Met name de concentraties stikstofdioxide (NO2), stikstofmonoxide (NO) en fijnstof (PM10) zijn sinds de invoering van de milieuzone substantieel toegenomen. Verheij: “Vooral aan de Rotterdamse Statenweg liggen de percentages NO2 en NO beduidend hoger dan een jaar geleden. Is dat nu die 12 miljoen euro belastinggeld waard geweest? Nee toch? Hadden we dat geld niet veel beter in échte maatregelen kunnen steken? Denk daarbij aan betere doorstroming van auto’s, met aantrekkelijke parkeerfaciliteiten aan de rand van de stad, juist afgestelde stoplichten, en ook aanleg en verbreding van wegen rondom de stad.”

In maart 2016 riepen de Rotterdamse fracties van de VVD en de PvdA de wethouder al op de effecten van de milieuzone maandelijks te rapporteren. Dat weigerde wethouder Langenberg (D66) echter te doen. “In onze ogen is het meten van deze gegevens noodzakelijk,” laat Verheij weten. “Alleen zo kan je precies in kaart brengen wat de gevolgen van de milieuzone voor de Rotterdamse luchtkwaliteit zijn. Dat een wethouder zijn eigen beleid weigert te toetsen, is natuurlijk een vreemde zaak. Gelukkig worden de meetgegevens keurig bijgehouden via www.luchtmeetnet.nl en die zijn onverbiddelijk. Waarschijnlijk legt de wethouder deze cijfers voor de zoveelste keer naast zich neer maar dat laat niet onverlet dat wij doorgaan.”
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 9 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 14 reactiesGelezen: 1234 keer.