Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 13 januari 2017 om 12:52 uur. 

BYD levert acht elektrische stadsbussen aan Connexxion

HAARLEM - BYD Europe en Connexxion Openbaar Vervoer, hebben woensdag in Hilversum een contract ondertekend voor de levering van acht volledig elektrisch aangedreven BYD-bussen. De bussen zullen vanaf september 2017 ingezet worden in de stad Haarlem voor de concessie Haarlem-IJmond.Elk van de acht bussen zal jaarlijks 80.000 tot 90.000 kilometer afleggen. Dit levert een enorme besparing op van schadelijke uitlaatgassen in vergelijking met bussen die door een dieselmotor worden aangedreven. De elektrische bussen van BYD zijn volledig emissievrij en produceren minder lawaai voor de omgeving dan bussen met een verbrandingsmotor. Bovendien liggen de operationele kosten aanzienlijk lager dankzij de gunstige energiekosten en efficiënte aandrijving.

Haarlem
De acht bussen die vanaf september worden afgeleverd, zijn de eerste volledig elektrische bussen besteld door Connexxion voor inzet in de concessie Haarlem-IJmond. Connexxion is het eerste openbaar vervoerbedrijf in Nederland dat grote stappen zet op het gebied van zero emission openbaar vervoer. Nadat Connexxion afgelopen maand in Eindhoven startte met de grootste zero emission concessie van Europa, volgt nu de inzet in Haarlem. In Haarlem-IJmond zal het wagenpark uiteindelijk voor een overgroot deel uit zero emission voertuigen bestaan, waarmee de CO2-uitstoot met 80% wordt teruggebracht.

BYD is ’s werelds grootste leverancier van full size volledig elektrische bussen. Wereldwijd zijn meer dan 10.000 bussen geproduceerd en operationeel.
Busrevolutie Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe: "Deze order van de Nederlandse dochteronderneming van een van Europa’s grootste openbaar vervoerbedrijven is zeer belangrijk voor ons. In de laatste weken van 2016 hebben we belangrijke orders aangekondigd van stadsbusbedrijven in het Verenigd Koninkrijk en Italië en binnenkort zal er nog meer goed nieuws onthuld worden. De elektrische busrevolutie is in volle gang en we zijn vereerd dat BYD deze leidt!"

Bewezen
Eric van Eijndhoven, managing director van Openbaar Vervoer Connexxion: "We zijn blij dat we met deze BYD-bussen een belangrijke stap zetten in het verduurzamen van het openbaar vervoer in deze regio. Deze elektrische bussen van BYD hebben zichzelf bewezen door de honderden miljoenen kilometers die ze wereldwijd al hebben afgelegd. We zijn er zeker van dat onze passagiers in Haarlem-IJmond de stille elektrische bussen zullen waarderen als ze in de loop van dit jaar in dienst gaan."
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 7 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 4 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 14 reactiesGelezen: 1206 keer.